ADE+Green+kondigt+volledig+conferentieprogramma+aan
Persberichten

ADE Green kondigt volledig conferentieprogramma aan

ADE Green kondigt haar 10e editie aan met een grensverleggend programma, voorafgaand aan de conferentie in Felix Meritis in Amsterdam op 18 oktober.

ADE Green kondigt haar 10e editie aan met een grensverleggend programma, voorafgaand aan de conferentie in Felix Meritis in Amsterdam op 18 oktober. De conferentie uit de koker van het Amsterdam Dance Event, Green Events en Nachtlab Agency omvat diverse workshops, panels, keynotes en gesprekken met artiesten als Coco Em, Lady Shaka, Madame Gandhi, Sama Abdulhadi, en Shimza, aangevuld met talrijke industrie-experts van bekende organisaties zoals Boom, Dekmantel, Glastonbury, Homecoming Festival, ID&T, Le Guess Who?, Tomorrowland, Resident Advisor, Earth Percent, Green Deal Circular Festivals, Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maken dit jaar deel uit van de conferentie over duurzaamheid en sociale verandering in de muziekindustrie.

In de afgelopen jaren is de subconferentie een belangrijk onderdeel geworden van het Amsterdam Dance Event (ADE). ADE Green draagt niet alleen bij aan een groter bewustzijn op duurzame en sociale thema's in de muziekscene, de conferentie agendeert onderwerpen voor artiesten, evenementen en festivals, en stimuleert internationale samenwerkingen op dit gebied.

Geavanceerde onderwerpen

Dit jaar zal de conferentie geavanceerde onderwerpen behandelen, zoals (kraan)water op evenementen, impactinnovatie, duurzaamheidsnormen en -contracten, rapportage en naleving van nieuw EU-beleid. Gerenommeerde sprekers zoals Andrew Lansley (Glastonbury), Iona Thomas (Doors Open/Resident Advisor), Sama Abdulhadi, Shimza en Lady Shaka gaan gesprekken voeren over klimaatrechtvaardigheid, toegankelijkheid, structurele barrières en het inclusiever maken van de industrie.

Showcase over waterbeheer

Opvallende programmapunten zijn onder meer een showcase over waterbeheer door Circular Festivals en het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de lancering van de Nederlandse Duurzaamheidsladder Evenementen (DLE), een paneldiscussie over de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (een EU-regelgeving die de industrie in de nabije toekomst zal beïnvloeden), en een gesprek over hoe natuur op de meeste streamingplatforms  inmiddels kan worden erkend en gecompenseerd als artiest. Bovendien benadrukt deze jubileumeditie verbinding en netwerkmogelijkheden door middel van speeddates met meer dan 10 industrie-experts, evenals vijf exclusieve rondetafels voor een selecte groep professionals uit de industrie aan het begin van de conferentie – de inschrijvingen voor deze programma’s zijn nu geopend.

De 10e editie van ADE Green belooft een belangrijke bijeenkomst te worden voor iedereen die zich wil inzetten voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid in de muziekindustrie. ADE Green eindigt met 10 Years Anniversary Drinks – na afloop vertrekken deelnemers met nieuwe inspiratie en waardevolle contacten om verandering in hun eigen werk te bewerkstelligen.

ADE Green

De conferentie vindt plaats op vrijdag 18 oktober (11:00-18:00) in Felix Meritis, Amsterdam. Een gelimiteerd aantal ADE Green-tickets zijn verkrijgbaar via de officiële ADE-website – omdat ADE Green de afgelopen jaren snel uitverkocht raakte, wordt vroegtijdige boeking aanbevolen vanuit de organisatie.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.