Zodiac+heeft+alles+wat+je+1%2C5+jaar+gemist+hebt%3A+boodschap%2C+beleving%2C+locatie+en+top+productie
Nieuws

Zodiac heeft alles wat je 1,5 jaar gemist hebt: boodschap, beleving, locatie en top productie

RELATIE EVENEMENT - Eventproductie bedrijf Unlimited Productions organiseerde donderdagavond 26 augustus een relatie evenement rondom ZODIAC de musical. De productie in de Koepel van Breda was voor de relaties van Unlimited Productions de plek en het moment om alles wat ons vak zo mooi maakt, alles wat je zo hebt gemist, weer vol te beleven: live communicatie in de vorm van een musical met een boodschap, een technisch paradepaardje, de perfecte locatiekeus en beleving. Wat een genot.

Na een ontvangstdiner voor de relaties van Unlimited Productions in het Zero Waste restaurant, in de voormalige gevangeniskapel, verwacht je de zachte rode loper, een lach, een traan en het pluche van een theater. Maar ZODIAC de musical maakt van theater een evenement, een experience die binnenkomt.

De musical zelf heeft een boodschap die je vanaf de eerste minuut meekrijgt: we putten de aarde uit, maar diezelfde wereld en de mensen die erop leven hebben ook zo veel moois. Moois dat we met de elementen die ons gegeven zijn als mens tot iets prachtigs gemaakt hebben en waar we nu zelf ook weer de verantwoordelijkheid voor moeten pakken om het niet stuk te laten lopen. Die boodschap blijft bijna 2 uur lang vol aan de oppervlakte en toch is het niet te. Want door de locatie, de oude gevangenis de Koepel in Breda, een productie technisch hoogstandje en een perfecte uitvoering met top-acteurs ga je twee uur lang mee in een beleving waarvan je live ondervindt dat we het zo gemist hebben...En stiekem kijkt iedere eventprofessional tijdens de voorstelling van podium naar de truss-constructie, naar de projectie in het dak, de drones...en opeens denk je: maar dit is een oude gevangenis. Hier geen loading-docks of eventliften. Hoe is dit allemaal binnen gekomen...door een deur van nog geen 2 bij 2 meter?

De Koepel, met een ronde setting en een hoog koepeldak, omgeven door de oude cellen die in 360 graden om je heen een bijna surrealistisch gevoel geven, bleek een locatie uit duizenden voor de musicalsetting. Perfecte keus, maar dan? Want het historische gebouw, laat 19e eeuwse rijksmonument, is niet gemaakt voor dergelijke technisch hoogstaande producties. Dat begint al bij de enorme galm die door het hoge koepelvormige dak bijna bizar te noemen is. Tijdens de show is het dan ook continu schuiven en schuiven achter de audio-panelen, om voor de honderden aanwezigen het verhaal, de muziek en de beleving op een goede manier over te brengen. Het lukte. Soms zelfs te goed, want de verrassende switch van belicht spel naar af en toe een aarde donkere setting met krachtige audio, zette de bezoekers een paar keer op het puntje van de stoel. Alle details moeten daarom kloppen. Dus het  ronde podium in het midden, waar ook nog eens een bewegende draaischijf inzit, moest van wol voorzien worden om het geluid van het draaiende podium niet door de koepel te laten galmen. En terwijl je goed naar het volledig met led verlichtte podium kijkt, vindt 1 van de vele spotlights twee acteurs op de tweede ring van de Koepel. En zo schiet je letterlijk van speelplek naar speelplek, word je gepakt en niet meer losgelaten.

Tegelijkertijd zit de show vol met tientallen drones waarvan het zachte gezoem als een onderdeel van de show aanvoelde en wordt de complete Koepel als decor gebruikt, met misschien wel als meest overweldigende oplossing: de immense projectie in het koepeldak.

Wie van musical houdt, maar vooral eventprofessionals die houden van een perfecte en zeker ook uitdagende technische productie, doet er goed aan een bezoekje te brengen aan ZODIAC. Alleen de constructie die volledig op maat gebouwd werd om trussen en rigging en uberhaupt ophangpunten mogelijk te maken, is al bijna te bestempelen als kunst. De relaties van Unlimited Productions waren dan ook, zo ver wij hebben kunnen horen, eensgezind: 'Oh wat hebben we dit gemist en wat zat het productietechnisch goed in elkaar'. Dat de eerste zakelijke events in de setting geboekt zijn, is dan ook wel heel logisch: de combinatie van locatie en de technische setting, kennen voor nu geen gelijke. 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.