Winnaar+Gouden+Giraffe+Congressen+en+Kennis+Events%3A+MPI+Nederland+EMEC+2019
Nieuws

Winnaar Gouden Giraffe Congressen en Kennis Events: MPI Nederland EMEC 2019

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - MPI Nederland heeft met de organisatie van EMEC 2019 de Gouden Giraffe Congressen en Kennis Events gewonnen. EMEC 2019 viel ook internationaal al in de prijzen.

Winnaar Gouden Giraffe Event Awards Congressen & Kennis Events

EUROPEAN MEETINGS & EVENTS CONFERENCE 2019 (EMEC2019)

 

Opdrachtgever: Meeting Professionals International (MPI)
Categorie: Congressen & Kennis events
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2019

Korte omschrijving:
EMEC (European Meetings & Events Conference) is het flagship event van MPI in Europa. Tijdens het 4-daagse congres met als thema "Changing the Game" werden meeting- & event professionals uit binnen- en buitenland geïnspireerd om hun vak op een andere manier te bekijken. Change the way you Meet, Change the way you Experience, Change the way you Learn.
 

Hoofddoelstelling:
Changing the Game
- Change the way you MEET
- Change the way you EXPERIENCE
- Change the way you LEARN

 

4 hoofdonderwerpen:
- Risk Management
- Design Thinking
- Leadership
- Meeting Perspectives

MPI wil als vakvereniging een proeftuin zijn waar men zelf kan ervaren hoe bepaalde vernieuwende concepten in de praktijk werken. Door de empirisch ervaring kan men gedegen advies uitbrengen aan (interne) opdrachtgevers. Verder testen we vernieuwende werkvormen, voegen ervaring toe door het verrassingselement. Inspiratie opdoen buiten onze eigen branche en uiteraard kennis opdoen om een betere professional te worden. Daarnaast hebben we vooraf de belofte gedaan dat iedereen minimaal 5 mensen zou ontmoeten die de telefoon opneemt als ze bellen. De echte ontmoeting die verder gaat dan alleen visitekaartjes uitwisselen stond centraal.

Effect & Impact:

Direct na het event is er een survey uitgegaan waarin EMEC19 beoordeeld is met een 8.9 gemiddeld, een NPS van +64 en dat met een response rate van ca. 62%. Alle punten uit de evaluatie zijn terug te vinden in bijgevoegd pdf overzicht. Na 6 maanden is er een tweede survey uitgegaan en de cijfers waren toen nog beter. Deze tweede survey hebben we gedaan om te kunnen checken wat de daadwerkelijke impact van het event was. Het heeft pas impact als men het geleerde ook daadwerkelijk zelf in praktijk brengt. Dan kan je zeggen dat het niet alleen een inspirerend event was, maar dat er echt een gedragsverandering heeft plaatsgevonden. We vonden het mooi om te zien dat er voor de editie van 2020 veel van wat er tijdens EMEC19 voor het eerst is ingevoerd, weer werd toegepast door MPI Global. Op lokaal niveau heeft EMEC19 gezorgd dat MPI Nederland heeft kunnen groeien in het aantal leden (ca. 24%), verschillende nieuwe Strategische Partners, meer senioriteit in het bestuur en veel positieve exposure door EMEC19. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.