Wie+wint+de+Gouden+Giraffe+2023%3F
Nieuws

Wie wint de Gouden Giraffe 2023?

Wie wint de Gouden Giraffe 2023? Die vraag wordt op 3 april beantwoord. Dan worden de Oscars van de Nederlandse eventbranche uitgereikt tijdens een spectaculaire awardshow in de TheaterHangaar in Katwijk. Wil je deelnemen met een case? Schrijf je dan nu in. Wil je dit event niet missen? Bestel dan nu je kaarten.

De Gouden Giraffe is terug van weggeweest. Door de coronacrisis was het niet of nauwelijks mogelijk events te organiseren. In maart 2022 ging het weer helemaal los. De opgehoopte creativiteit kreeg de vrije loop en dat resulteerde in spraakmakende en innovatieve evenementen. En dat zien we terug in de reeds ingeschreven cases voor de felbegeerde Gouden Giraffe Awards.

Zes categorieën

Op 3 april worden Gouden Giraffes uitgereikt in zes verschillende categorieën:
* Beurzen
* Brand Events
* Congressen en kennisevents
* Interne events & Teambuilding
* Relatie Events & Community Events
* PR & Mediawaarde

Daarnaast heeft ook het publiek een stem. De case die de meeste stemmen van het publiek krijgt, wint de Gouden Giraffe Publieksprijs. Ook wordt er een Gouden Giraffe toegekend door studenten, de zogenaamde Next Generation Award. Voor het eerst wordt dit jaar ook een Groene Giraffe uitgereikt aan het event dat zich het meest onderscheidt op het gebied van duurzaamheid.

Gouden Giraffe jury

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit eventmarketeers, communicatieprofessionals en eventcollega's met een wetenschappelijke achtergrond. De juryleden beoordelen elke case op basis van diverse criteria. Elke case wordt door meerdere juryleden beoordeeld. Per categorie worden vervolgens de genomineerden geselecteerd. Alle inzendingen krijgen een eigen rapport met de scores inclusief de motivatie. Nieuwsgierig naar wie er in de jury zitten? Dit zijn de leden van de Gouden Giraffe jury.

Waarom deelnemen aan de Gouden Giraffe

Er zijn tal van redenen om deel te nemen aan de Gouden Giraffe. Prestige is een belangrijke reden. De Gouden Giraffe staat bekend als de Oscars van de Nederlandse eventbranche. De award staat in hoog aanzien bij vakgenoten, die zich maar wat graag laten inspireren door de winnende cases.

Exposure is ook een belangrijke reden, want de deelnemende cases krijgen volop aandacht op de platforms van EventBranche.nl en EvenementOrganiseren. En dat niet alleen, de winnende cases krijgen ook aandacht van andere (vak)media. 

Alle deelnemende cases krijgen een gefundeerd juryrapport met waardevolle, gerichte feedback van deskundigen. Die feedback kan een bevestiging zijn, maar niet zelden ziet de jury ook verbeterpunten waar zelfs doorgewinterde eventprofessionals hun voordeel mee kunnen doen.

Nog een goede reden om mee te doen is de uitreiking van de Gouden Giraffe is op maandag 3 april in de TheaterHangaar in Katwijk. Tijdens het middagprogramma worden alle cases gepresenteerd. Een inspirerend en leerzaam onderdeel van het programma. Tijdens het diner is er volop gelegenheid om met vakgenoten het gesprek aan te gaan. De avond is gereserveerd voor de Gouden Giraffe Awardshow, waar plezier en spanning hand in hand gaan. Na de awardshow is er alle gelegenheid om lekker even na te borrelen.

Mis het niet

Heb je tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 een evenement georganiseerd dat een Gouden Giraffe zou moeten winnen? Schrijf de case dan in voor 6 maart. Hier vind je de voorwaarden en het inschrijfformulier. Je kunt ook bij de Gouden Giraffe Awardshow aanwezig zijn. Je bent gegarandeerd van een leerzame, inspirerende dag met allemaal vakgenoten. Tickets bestel je hier.

Wil je alvast een beetje in de stemming komen? Bekijk dan hier de aftermovies van de Gouden Giraffe Awardshow in DeFabrique en de sfeerbeelden van de show in het BeatrixTheater / Jaarbeurs SuperNova.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.