%27We+willen+graag+weer+bij+elkaar+komen%27
Nieuws

'We willen graag weer bij elkaar komen'

OUDE TIJDEN HERLEVEN - Vrijdag 25 februari gaat de boeken in als de dag van de ommekeer. Nagenoeg alle restricties in verband met corona kwamen die dag te vervallen. De media stortten zich massaal op de oorlog in Oekraïne en ineens leek corona een virus uit een ver en grijs verleden.

EventBranche.nl maakt een rondje langs de velden om te kijken wat er gebeurt bij de verschillende locaties. Bij Buitenplaats Kameryck in het Groene Hart begint alles letterlijk en figuurlijk weer te bloeien. “De boekingen stromen gelukkig weer binnen. En niet alleen op korte termijn. Ook voor de tweede helft van het jaar vult de agenda zich weer. Veel bedrijven boeken meerdere events gedurende het jaar”, vertelt commercieel manager Birgit van der Woning.

Grote aantallen

Iedereen lijkt ervan overtuigd dat de pandemie definitief achter ons ligt. Van der Woning: “Wat mij opvalt is dat er geboekt wordt voor grote aantallen. Vorig jaar was men terughoudend. Men boekte bijvoorbeeld voor 250 personen, waarbij men gelijk een voorbehoud maakte dat er mogelijk een deel van de mensen niet kwam opdagen. Nu zien we precies het omgekeerde. We gaan uit van 250 personen, maar als iedereen komt, moeten we dat aantal naar boven bijstellen.”

Een trend die Birgit van der Woning ook ziet is dat bedrijven grootschalige familiedagen organiseren. “En teambuilding is belangrijk. We zien veel boekingen met combinaties van zakelijk en activiteiten.” Waar vorig jaar nog sprake was van terughoudendheid gaan nu alle remmen los. “We spreken veel eventmanagers die van alles willen. Inmiddels loopt de agenda behoorlijk vol, zeker in mei, juni, september en november. Oude tijden lijken weer terug te keren.” 

Personeel bedanken

Ook bij Anne Kleingeld van Stadion Feijenoord | De Kuip Meeting & Events is het eveneens een drukte van belang. “De boekingen stijgen explosief, zeker voor de maanden mei en juni, maar ook voor maart en april wordt veel geboekt.” Kleingeld ziet vooral veel events om het personeel te bedanken voorbij komen. “Dat gaat om personeelsfeesten en bijeenkomsten van 2000 tot 3000 mensen vooral vanuit de zorg, onderwijs en overheid.” 

Enige terughoudendheid treft Anne Kleingeld nog wel aan voor het najaar. “Zeker bij de echte grote events willen bedrijven duidelijkheid voor het geval dat. Dat hebben we natuurlijk goed geregeld. Voor de zomermaanden, zeker tot en met september, overheerst het gevoel dat alles weer mogelijk is.” 

Handen schudden

Bij Tom Verhaar van de Fokker Terminal in Den Haag klinkt een soortgelijk geluid. "Eind vorig jaar zijn veel events doorgeschoven naar april. Grote opluchting dus dat die nu kunnen doorgaan." De piek in de boekingen zit ook bij de Fokker Terminal in mei en juni. "Dat worden drukke maanden. Er wordt ook al veel geboekt voor het najaar. Voor de boekingen in september en oktober zie ik een klein beetje afwachtendheid, maar de agenda vult zich snel. We willen gewoon weer bij elkaar komen. Dat geldt gelukkig ook voor de grote bedrijven, die lange tijd voorzichtig zijn geweest. Die durven nu ook weer bij elkaar te komen." 

Tom Verhaar ziet oude tijden herleven. "Er gaat niks boven live na twee jaar communiceren via schermen. We willen elkaar de hand schudden, dat persoonlijke gesprek met een biertje in de hand. Ik heb wel vraagtekens bij hybride. Die trajecten zijn nu eenmaal erg kostbaar."  

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.