Wat+is+de+definitie+van+een+metaverse+evenement%3F
Nieuws

Wat is de definitie van een metaverse evenement?

EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl maakten ooit al eens een lange lijst met definities in onze branche. Maar door de snelle technologische ontwikkelingen zijn er weer nieuwe termen en soort events bijgekomen. Tijd voor nieuwe definitie. Dit keer het metaverse evenement.

Wat is de metaverse?

De term 'metaverse' wordt vaak gebruikt om een ​​virtuele (3d) wereld te beschrijven die volledig is opgebouwd uit digitale technologie en waarin gebruikers in real-time kunnen communiceren met een virtuele omgeving en met andere gebruikers. In veel gevallen gebeurt dit door middel van een avatar, maar ook hier gaan de ontwikkelingen snel en krijg je door VR en AR een soort real life beleving in de metaverse. In de metaverse komen interatie, video, online beleving en alle soorten virtuele realities samen. 

Wat is een metaverse evenement?

Een event in de metaverse is een georganiseerde bijeenkomst van personen/personages in een virtuele omgeving. Dit kunnen bijvoorbeeld virtuele conferenties, festivals, concerten of andere soorten evenementen zijn. Het evenement vindt plaats binnen een virtuele ruimte die toegankelijk is voor de gebruikers van de metaverse. Inmiddels zijn bijvoorbeeld de eerste productlanceringen al in de metaverse geweest, maar ook de samenwerking tussen Roblox en Nike mag tot een metaverse event gerekend worden.

Wat zegt de expert over metaverse en events?

Julius Solaris, jarenlang de grote man achter het enorme internationale succes van EventmanagerBlog, laat weer eens van zich horen. Solaris die met name op het gebied van tech en events door de jaren heen visonair is gebleken, duikt nu in de wereld van van de Metaverse en events. Ook al was Solaris sceptisch, nu benadrukt hij de grote impact die de Metaverse ook op evenementen gaat hebben.

>> Lees meer: Julius Solaris: 'Zorg dat je klaar bent voor de Metaverse'
 

Wat zijn goede voorbeelden van metaverse events?

Nikeland in Roblox: metaverse, gamification, online experience

Bedrijfsfeest in de metaverse

Metaverse event Heineken opgevolgd door fysieke events

Muziek concert van overleden rapper in metaverse

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.