Vraag+van+een+opdrachtgever%3A+mag+ik+nu+op+mijn+evenement+entertainment%3F
Nieuws

Vraag van een opdrachtgever: mag ik nu op mijn evenement entertainment?

EVENEMENTEN CORONA - In de afgelopen maanden hebben we met steeds veranderende maatregelen te maken gehad, rondom het organiseren van evenementen. De ene keer werden we over 1 kam geschoren met festivals, de andere keer gold dat wat voor de horeca ook gold, ook voor ons. En nu? Mag ik nu mijn zittende gasten wel of geen entertainment aanbieden?

De vraag kwam via een bureau die in een hotel, die dienst moest doen als eventlocatie, voor een opdrachtgever tijdens het besloten evenement ook wat entertainment wilde neerzetten. 'Het hotel zegt dat dit niet mag.' Maar dat berust op een misverstand.

Het is in onze ogen een samenloop van omstandigheden dat hier het hotel zegt dat het niet mag. Het mag namelijk wel, maar het hotel zal waarschijnlijk de richtlijnen voor de horeca tot zich hebben genomen: 

Horeca alleen met vaste zitplaats op anderhalve meter:

  • Voor horeca geldt dat deze open is, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit
     
  • Alle horeca sluit dagelijks om middernacht tot 6 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens en harde muziek, is verboden


Daarbij verschilt de eerste regel, zitplaats en op anderhalve meter, niet zo veel van de basisregel voor evenementen, maar waar bij de openbaar toegankelijke horeca entertainment verboden is, geldt dit voor besloten evenementen niet. Daar gelden de volgende regels:

Zitten bij evenementen en bij locaties voor cultuur en sport

  • Evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteitenzijn toegankelijk mits iedereen een vaste zitplaats heeft en op anderhalve meter afstand van elkaar zit.
     
  • Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) kan op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. Iedereen heeft dan een zitplaats en er geldt een beperking van de beschikbare ruimte: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt.
     
  • Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is per dinsdag 13 juli 24 uur geldig. Dit was 40 uur.
     
  • Evenementen duren maximaal 24 uur.

 

Niet alleen wordt er bij de maatregelen rondom evenementen niet gesproken over entertainment, daarnaast zie je in onderstaande afbeelding dat zelfs festivals (entertainment) doorgang mogen vinden mits met zitplaatsen: 

>> Zie ook het protocol voor artiesten, optredens en entertainment op een evenement

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.