Volgende+week+kamerdebat+over+steun+aan+getroffen+sectoren
Nieuws

Volgende week kamerdebat over steun aan getroffen sectoren

CORONA STEUN - De evenementenbranche, de horeca, de cultuursector en de reisbranche zijn de sectoren die de overheid momenteel aanmerkt als zwaarst getroffen. De afkondiging dat 1 oktober alle steunpakketten stopgezet worden, lijkt een harde conclusie, maar in een kamerdebat dat naar verluidt op 29 september gaat plaatsvinden, wordt er alsnog gesproken over eventuele steun voor de genoemde sectoren.

Het is maar zeer de vraag of daar daadwerkelijk verdere steun uit voortkomt, maar dat er nog altijd gesproken wordt is een feit en het aangekondigde debat op zijn minst hoopvol. Daarbij wordt ingezet op steunafbouw in plaats van het abrupt stopzetten van alle steun.

'Dat zou een logische keuze zijn al is het alleen maar omdat de zakelijke eventbranche niet van de één op de andere dag weer op 'niveau' kan zijn. Daarnaast is er bij brancheorganisaties de angst dat als het infuus er per direct afgaat er alsnog veel eventbedrijven om zullen vallen. Dan hebben we nog niet eens het grote probleem van te weinig handjes en mensen in de branche om weer volop te draaien benoemd', vult Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl aan. 'Steunafbouw zou de juiste keuze zijn voor een branche die zo zwaar getroffen is. Tegelijkertijd pakt iedereen en alles de ruimte die er nu is en na 25 september. We zijn hier samen door gekomen, met hulp uit Den Haag, laten ze dan nu niet de finish opeens een paar kilomter verschuiven en ons uitzwaaien met een 'succes ermee' gevoel.'

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.