VIDEO%2DBREAK%3A+Dit+zijn+de+Midden+Nederland+Hallen+2%2E0
Nieuws

VIDEO-BREAK: Dit zijn de Midden Nederland Hallen 2.0

Wat dacht je van een event in de hoogste kas van Nederland? Of een productpresentatie in een theater met bewegende tribunes? Het kan in de nieuwe Midden Nederland Hallen! De MNH krijgt in 2024 een spectaculaire upgrade, met 15.000 extra m2 aan mogelijkheden voor zakelijke events. Marleen de Kruijff geeft je een sneakpreview! Foto: Eind vorig jaar werd het hoogste punt bereikt en proosten Timo Kruft (eigenaar) en Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld).

Liever lezen dan kijken? Tekst gaat verder onder de video.

Achter de Midden Nederland Hallen verrijst op dit moment de modernste theaterhal van Nederland. Het theater wordt een duizelingwekkende 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. En extra bijzonder: de hal heeft een volledig vrije overspanning. Dat geeft organisatoren van congressen, productlanceringen en andere zakelijke evenementen straks volledige flexibiliteit.

Qube krijgt upgrade met subruimtes
In het bestaande deel van het evenementencomplex krijgt de Qube een upgrade. Deze kubusvormige blackbox (2.500 m2, 750 gasten) bevat al een verbluffend pakket aan technische faciliteiten voor bijvoorbeeld 4K-broadcasting en audio- en lichtshows. Nieuw? Dat zijn de subruimtes op de vide, die in de Qube worden gecreëerd. Ideaal voor break-outs tijdens congressen en beurzen.

Iconische kas als eventruimte
Last but not least? Naast de Midden Nederland Hallen wordt The Green House herbouwd. Deze kas was in 2022 de absolute eyecatcher van de Floriade in Almere en is geïnspireerd op een iconische kas die in 1850 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Londen. “Modern, transparant, duurzaam; die vibe geeft de kas aan jouw evenement. Met een top van 14 meter is het trouwens de hoogste kas van Nederland.

Verrijdbare tribunes voor extra beleving
Nog even terug naar de nieuwe theaterhal. Studio100 wordt één van de vaste gebruikers van deze hal. De Vlaamse entertainmentproducent gaat hier vanaf september 2024 de oorlogsmusical 40-45 opvoeren. Met verrijdbare tribunes en mobiele videowalls worden bezoekers ondergedompeld in de musical. Zo’n immersive beleving kan jij straks ook bieden aan gasten van jouw event.

Duurzaam tot in het kleinste detail
Bij de upgrade van het evenementencomplex is niet alleen veel aandacht voor beleving. Ook als het gaat om duurzaamheid ligt de lat hoog. Stroom in het complex komt van 1.650 zonnepanelen op de hallen. Met behulp van de bodemtemperatuur wordt het complex in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. En de catering? Die is lekker lokaal en van eigen, Nederlandse bodem!

De upgrade van de Midden Nederland Hallen ligt op schema en wordt in de loop van 2024 afgerond. Ondertussen is het huidige evenementencomplex gewoon beschikbaar voor evenementen. Wil je niks missen? Volg Midden Nederland Hallen op LinkedIn en krijg als eerst alle updates!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.