Verlicht+CyberOne+de+pijn+van+het+personeelstekort%3F
Nieuws

Verlicht CyberOne de pijn van het personeelstekort?

Gaat het dan nu echt gebeuren? Gaan robots op korte termijn zich begeven tussen de mensen en menselijke taken overnemen? Het Chinese bedrijf Xiaomi heeft CyberOne gepresenteerd, een robot met menselijke eigenschappen. Nemen deze robots binnenkort taken over van bijvoorbeeld horecapersoneel, beveiligers, hosts en hostessen?

CyberOne werd deze week gepresenteerd (zie video). De robot heeft menselijke controuren en beweegt als een mens. Het hoofd is een gebogen oled-scherm van waarachter camera's de omgeving opnemen. De techniek is zo geavanceerd dat CyberOne niet alleen stemmen en gezichten herkent, maar ook emoties kan waarnemen.

Tijdens de presentatie voert CyberOne een gesprek met de baas van Xiaomi. Bekijk de video en verbaas je over de vaardigheden en competenties van de robot. Je hebt weinig fantasie nodig om te bedenken wat CyberOne zou kunnen betekenen in onze branche.

Bij EventBranche.nl keken we op van de prijs. Een robot als CyberOne kost minder dan een ton. In deze tijden van inflatie en salarisdruk door aanhoudende personeelstekorten is CyberOne misschien wel sneller een alternatief dan we nu denken.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.