Verbod+op+meerdaagse+festivals+verlengd+tot+1+september+2021
Nieuws

Verbod op meerdaagse festivals verlengd tot 1 september 2021

FESTIVALS CORONA - 'In overleg met de evenementensector is besloten om het bestaande verbod op meerdaagse evenementen met overnachting te verlengen tot 1 september', was de kraakheldere boodschap van minister president Rutte.

Minister president Rutte legde ook uit waarom daar nu al een beslissing over genomen wordt: 'De reden waarom we dat nu doen, is om de duidelijkheid en de betrokken bedrijven zo een beroep kunnen doen op de garantieregeling. Het is niet verantwoord om dit door te laten gaan, mede door de verplichting om te hertesten tijdens het festival en dat is gewoon niet te doen.'

Op Rijksoverheid.nl is dit de officiele uiteenzetting: 

Het kabinet verlengt in overleg met de evenementensector het verbod op meerdaagse evenementen tot 1 september 2021. Het gaat hierbij om meerdaagse evenementen met overnachting, waarbij bezoekers alleen toegelaten zouden worden met een coronatoegangsbewijs. Het veilig en verantwoord organiseren van meerdaagse evenementen is complex. De sector geeft daarom zelf ook aan dat dit nu niet haalbaar is voor dit type evenementen, die zouden plaatsvinden van 14 augustus tot 1 september. De organisatoren hebben door de logistieke uitdagingen die er al zijn (zoals beschikbaarheid van voldoende personeel, afspraken met leveranciers, en de organisatie van testen) deze duidelijkheid nu nodig en geven aan dat verdere uitstel van een besluit niet wenselijk is. Hoe het epidemiologisch beeld zich ontwikkelt in aanloop naar 14 augustus en of en zo ja welke voorzorgsmaatregelen dan noodzakelijk zijn voor meerdaagse evenementen, is daarom nu nog niet met zekerheid te zeggen. Daarom verlengt het kabinet het verbod op deze meerdaagse evenementen met overnachting. 

13 augustus besluit over eendaagse evenementen:

Het kabinet neemt 13 augustus een besluit over eendaagse evenementen die plaatsvinden tussen 14 augustus en 1 september. Het OMT zal hierbij om advies worden gevraagd. Meerdaagse evenementen met overnachting die plaats zouden vinden tussen 14 augustus en 1 september kunnen gebruik maken van de garantieregeling voor evenementen of van de aanvullende tegemoetkoming evenementen. Het subsidiepercentage van de garantieregeling evenementen is onlangs verhoogd naar 100% van de gemaakte kosten. 

Het eerder ingetrokken kort geding van ID&T wordt nu met 40 andere organisatoren van 1 daagse festivals wel doorgezet. De organisatoren willen voor 1 augustus ook duidelijkheid over de 1 daagse events.

>> Meer over de garantieregeling voor evenementen

>> Maatregelen voor evenementen tot en met 13 augustus

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.