%27Vaste+zitplaats+op+evenement+geen+voorwaarde+meer+vanaf+25+september%27
Nieuws

'Vaste zitplaats op evenement geen voorwaarde meer vanaf 25 september'

CORONA MAATREGELEN - Na het Catshuis overleg van afgelopen weekend was er vandaag een extra overleg over de evenementen en festivals. Volgens diverse media en meerdere bronnen in Den Haag gaan de vaste zitplaatsen weer in de prullenbak en mogen er vanaf 25 september weer evenementen zonder deze voorwaarde georganiseerd worden en dus ook met staande en bewegende bezoekers.

Eerder lekte al uit dat de 1,5 meter maatregelen binnenkort tot de verleden tijd behoort, maar nu zijn er dus ook nog specifieke nieuwe maatregelen voor evenementen uitgelekt. In het kort:

  • Geen vaste zitplaatsen meer als voorwaarde

Evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen, zoals popconcerten, mogen vanaf 25 september weer gehouden worden.

  • Maximaal 75 procent van de zaalcapaciteit

Voorwaarde is wel dat hooguit 75 procent van de zaalcapaciteit wordt gebruikt

  • Corona check app

Bezoekers moeten een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19. 

Nu is het nog zo dat binnen-evenementen moeten werken met vaste zitplaatsen en de zaalcapaciteit voor maximaal 2/3 gevuld is. Daarnaast zijn de meerdaagse evenementen nu nog verboden. Straks, als de meerdaagse events weer doorgang kunnen vinden, zeggen bronnen dat bezoekers iedere 24 uur hun coronapas moeten tonen.

De persconferentie is dinsdag 14 september om 19.00 uur

>> LEES OOK: 1,5 meter maatregel verdwijnt

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.