Trends+in+Relatie+en+Community+Events
Nieuws

Trends in Relatie en Community Events

Relatie en Community Events zijn tegenwoordig veel meer dan 'alleen maar' je relaties in de watten leggen. Toegevoegde waarde bieden, daar draait het om. En hoe kun je dat beter doen dan live en door het bieden van een bijzondere experience? EventBranche heeft de ontwikkelingen en trends op het gebied van Relatie en Community Events voor je op een rijtje gezet.

De ontwikkeling van Relatie en Community Events hebben niet stilgestaan. Nieuwe kennis en nieuwe inzichten zorgen voor events met nog meer impact. Je komt echt niet meer weg met het alleen maar feteren van jouw relaties. Er is meer nodig om te boeien en te binden. Dat zien we bij EventBranche.nl ook duidelijk terug bij de inzenders, die meedingen naar de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Relatie en Community Events. We hebben de belangrijkste trends en ontwikkelingen op een rijtje gezet.

Van relatiebestand naar open community

Waar we eerder zwaar in de bescherming gingen als het gaat om relaties, gaan we in 2023 beseffen dat als je onder jouw vlag, jouw relaties met elkaar verbindt, dit jouw bedrijf een enorme autoriteit geeft. En waar doen we dat? Precies, op relatie events.

Vergaande segmentatie

De kracht van events en beleving zit in het individu. Ja de groep versterkt het wel, maar wie het individu kan raken, bindt. Daarom gaan we nog veel verder met data en CRM-systemen om de beleving en de events te focussen op het individu en/of kleine groepjes binnen jouw bestand.

Hybride relatiemarketing trajecten

Vrees niet: geen hybride vorm van het relatie event zelf, maar wel in het complete traject, de jaarplanning. Een afwisseling van bijzondere online experiences en het live hoogtepunt, worden de nieuwe standaard in relatie events. Even online in gesprek met de goeroe in jouw vak en een paar weken later in een live sessie met haar of hem zitten…

Van over the top, naar under the top

Waar we jarenlang onze relaties meesjouwden naar VIP-plekken, sterren-restaurants en andere exclusieve events, is nu de focus op oprechte aandacht. Dus gaan we van over the top, naar under the top: persoonlijk, intiem, oprecht. Van sterrenrestaurant naar zelf koken met je relaties? Die beweging past ook nog eens binnen de duurzame stappen.

Relatie-sourced events

Stel jouw relaties de vraag: waar heb je behoefte aan en richt daar jouw relatie events op in

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.