Top+5+meest+gelezen+artikelen+van+2022+op+EventBranche%2Enl+en+EvenementOrganiseren%2Enl
Nieuws

Top 5 meest gelezen artikelen van 2022 op EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl

Na het enorme geweld van 2021 waar de nood om kennis hoog was ten tijde van alle corona maatregelen en het bezoekersaantal meermaals vol door de 50.000 unieke bezoekers per maand heen schoot, zagen we in 2022 de bezoekersaantallen iedere maand rond de 15.000 unieke bezoekers schommelen. EvenementOrganiseren.nl kreeg maandelijks gemiddeld zelfs 20.000 unieke bezoekers over de vloer. Dit waren de best gelezen berichten van 2022 op beide platforms:

De best gelezen bericht op EventBranche.nl in 2022:

EventBranche.nl met de focus op de marketeer en communicatieprofessionals die live, events en experience inzetten binnen de marcom-mix van hun merk, bedrijf of organisatie, biedt dagelijks kennis, inspiratie, nieuws en achtergronden van live communicatie en expereince marketing:

1. The Big 5 EventTrends voor 2022
Het korte maar krachtige artikel met de 5 grootste ontwikkelingen in het vak van live communicatie en eventmarketing werd afgelopen jaar het best gelezen. Super interessant: de click thru ratio naar het online magazine, met nog eens tientallen trends, lag met bijna 70 procent enorm hoog.

2. Trainwreck Woodstock '99: een verplichte docu voor iedere eventprofessional
De NETFLIX documentaire waar je veel van kunt leren. Onder meer hoe crowdcontrol werkt, hoe je live moet anticiperen, hoe programma/acts de sfeer bepalen en vooral wat er gebeurt als je daar geen aandacht aan besteedt.

3. Nieuwe evenementenlocatie De Hof Renswoude
Ook bijzonder: het nieuws over een nieuwe evenementenlocatie in de top 5. Op zich wel te begrijpen, want na maanden van 'slecht' nieuws, was dit toch wel een staaltje tegen de wind in ondernemen. 

4. Avond lockdown verlengd tot 15 januari 2022
Het artikel zelf werd al geschreven in december 2021, maar trok duizenden lezers in januari, op de drempel van het loslaten van de maatregelen.

5. Overheid wil striktere decibel-regelgeving en geluidsnorm voor evenementen
In 2022 was het vol in het nieuws: (blijvende) gehoorschade door blootstelling aan te veel decibels. Daarbij werden onder meer festivals en evenementen genoemd. Wat is er aan de hand? Wat zijn de regels en wetten en hoe zit dat eigenlijk met zakelijke evenementen?


 

De beste gelezen artikelen op EvenementOrganiseren.nl in 2022:

EvenementOrganiseren.nl biedt kennis, tips, inspiratie en aanbod voor opdrachtgevers die niet dagelijks met events bezig zijn. Denk hierbij aan directiesecretaressen, HR-afdelingen of hij/zij die het bedrijfsuitje of personeelsfeest moet organiseren. Daarnaast vind je er checklisten en tips voor relatiemarketing, productintroducties, kennis events etc. Veel meer content die niet op de actualiteit gebaseerd is en dus een compleet andere top 5

1. Draaiboek
Al vele jaren op 1, maar eigenlijk nooit genoemd, omdat het geen artikel is, maar een tool die je eenvoudig kunt downloaden. Super basic, maar voor veel kleinere events een ideale tool om jouw draaiboek snel en effectief te gebruiken.

2. Tips en voorbeelden voor jouw eventuitnodiging
Dé voorbeeld uitnodiging, de perfecte uitnodiging voor een zakelijk event of de ultieme uitnodigingsmail, waarschijnlijk bestaan ze niet. Toch zijn er wel wat tips en voorbeelden voor een goede event uitnodiging.

3. Hoeveel eet en drinkt een gast eigenlijk op uw evenement?
Ga er maar aan staan: inschatten wat en hoeveel uw gasten op uw evenement gaan consumeren. Wat drinken ze en hoeveel? Een oldie qua artikel, maar super up to date gelet op de vele clicks vanuit Google.

4. Evenementenbureau: 42 trends en ontwikkelingen
Ook een artikel dat al enkele jaren op EvenementOrganiseren.nl te vinden is, maar door Google enorm goed geindexeerd is voor een ieder die zoekt naar trends en/of ontwikkelingen bij evenementenbureaus.

5. Relatie evenement organiseren: wat en waarom?
Hier zijn we best wel trots op: dit artikel is namelijk onderdeel van een kennismarketing-campagne met D&B Eventmarketing. Zij deelden afgelopen jaren in meerdere artikelen hun kennis over relatiemarketing en evenementen. Op heel veel gerelateerde zoektermen wordt hun content op ons platform super goed geindexeerd en dat werpt zijn vruchten af.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.