TivoliVredenburg+opent+on%2D+en+offline+Studio+Pandora
Nieuws

TivoliVredenburg opent on- en offline Studio Pandora

MULTIFUNCTIONELE EVENEMENTENLOCATIE - TivoliVredenburg presenteert in samenwerking met Bud nieuw on- en offline platform Studio Pandora in voormalige rookruimte.

De laagdrempelige opnameplek voor podcasts, dj’s en gesprekken werd afgelopen weekend geopend. Het afgelopen weekend opende het Utrechtse muziekgebouw TivoliVredenburg het nieuwe platform Studio Pandora met o.a. Gotu Jim, lokale dj’s en Nedda Sou. Studio Pandora is een gratis te bezoeken kruising tussen een off- en online podium, gevestigd in de voormalige rookruimte van de Pandora op de zesde etage in TivoliVredenburg. In deze nieuwe ruimte, ontwikkeld in samenwerking met Bud, worden podcasts over muziek ontwikkeld, krijgen dj’s een draaiplek én wordt een podium gecreëerd voor gesprekken (‘convos’) over cultuur en/of Utrecht.

Vanaf maart 2020 kwam de creatieve industrie voor een groot deel stil te staan. TivoliVredenburg heeft in die periode echter niet stil gezeten. Met honderden livestreams, nieuwe podcasts, een internet radiostation en andere online initiatieven focuste het muziekgebouw zich steeds meer op de online wereld. De opening van Studio Pandora markeert een nieuwe mijlpaal in die ontwikkeling. Nu TivoliVredenburg haar zalen weer opent voor regulier bezoek blijft het muziekgebouw met Studio Pandora, mede ontstaan dankzij de ervaringen van het afgelopen jaar, ook online geopend door middel van livestreams van concerten en verschillende uitzendingen en opnames. Met Studio Pandora proberen het Utrechtse muziekgebouw en Bud tevens een springplank te creëren voor creatieve talenten en beginnende makers om te experimenteren en elkaar te ontmoeten.

Studio Pandora bezoeken in het hart van TivoliVredenburg
De ontwikkeling van Studio Pandora staat in lijn met de gezamenlijke ambitie van TivoliVredenburg en Bud om een levendige, laagdrempelige en open ontmoetingsplek te zijn voor iedereen. Kunstenaar Dewy Elsinga, beter bekend als Butterfingaz, kreeg carte blanche om zowel het interieur als het exterieur van de fysieke studio een kleurrijk en rooskleurig jasje te geven. Studio Pandora grenst aan het groene indoorpark op de zesde etage en biedt uitzicht op de stad. Bezoekers van concerten en evenementen in de bovenzalen zullen organisch kennismaken met de studio en het programma ervan, resulterend in een verrassende en unieke bezoekerservaring. Ook zonder een ticket voor een concert of dansavond is Studio Pandora gratis te bezoeken.

Samenwerking Bud & TivoliVredenburg
Deze studio is de volgende stap in het langlopende partnership met Bud. Eerder werd Canvas al gelanceerd, het grootste permanente videokunstwerk in Nederland. Een aantal maal per jaar maakt een nieuwe lichting videokunstenaars uniek materiaal dat op de muren van concertzaal Pandora geprojecteerd wordt. Door de samenwerking geven we jonge kunstenaars een platform om zich verder te ontwikkelen.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.