The+Notorious+B%2EI%2EG%2E+komt+tot+leven+in+de+Metaverse
Nieuws

The Notorious B.I.G. komt tot leven in de Metaverse

Wat een paradox: de in 1997 doodgeschoten rapper komt tot leven in de Metaverse, het platform van de toekomst. De raplegende gaf een concert in het Brooklyn van de jaren negentig. Duizenden fans zagen veel meer dan een hologram, ze kregen een 360-graden concertbeleving.

Het concert bewijst eens te meer dat de Metaverse een platform is voor de toekomst. De vraag is niet of deze virtuele wereld voor verschuivingen in de wereld van evenementen gaat zorgen, de vraag is eerder wanneer dat gebeurt. Het concert van The Notorious B.I.G. was opnieuw een stap in de goede richting.

Het concert was de Amerikaanse rapper gaf een levensechte ervaring met een Meta Quest virtual reality headset. Het bedrijf Hyperreal wekte de rapper na 25 jaar weer tot leven. En uiteraard was er nagedacht over verdienmodellen. Zo werden in aanloop naar het concert NFT's verkocht. Ook de ticketsale voor dit soort concerten kan al een flinke dollar opleveren. Hyperreal is ook het bedrijf dat andere beroemdheden al bij leven digitaal heeft gemodelleerd. Paul McCartney is een van hen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.