Tanja+Dik+nieuwe+algemeen+directeur+Johan+Cruijff+ArenA
Nieuws

Tanja Dik nieuwe algemeen directeur Johan Cruijff ArenA

Tanja Dik is benoemd tot de nieuwe CEO van de Johan Cruijff ArenA. Tanja volgt op 1 september 2021 Henk Markerink op die na 25 jaar dienstverband met pensioen gaat. De aandeel- en certificaathouders van het stadion stemden vanochtend unaniem voor de benoeming van Tanja Dik.

Tanja Dik was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij Schiphol Groep waar zij als Algemeen Directeur Consumer Products & Services verantwoordelijk was voor alle retail, horeca, mobiliteit, media en vip services op de luchthaven. Daarvoor was zij jarenlang werkzaam bij Stage Entertainment waar zij als Directeur Nederland leiding gaf aan de Nederlandse live entertainment activiteiten en de Nederlandse theaters. Later was zij als International Venue Director wereldwijd verantwoordelijk voor alle theaterbedrijven.

Hans van der Noordaa, voorzitter Raad van Commissarissen van de Johan Cruijff ArenA: “We zijn ervan overtuigd dat we met Tanja een zeer gekwalificeerde opvolger in huis hebben die, in samenwerking met onze medewerkers en partners, leiding zal geven aan de verdere ontwikkeling van dit prachtige stadion. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om namens de RvC onze dank uit te spreken voor de indrukwekkende bijdrage die Henk Markerink heeft geleverd aan de ontwikkeling en het succes van de Johan Cruijff ArenA gedurende de afgelopen 25 jaar.”

Henk Markerink is sinds 1995 algemeen directeur van de ArenA. Hij was mede verantwoordelijk voor de succesvolle ontwikkeling van het multifunctionele stadion en droeg actief bij aan de groei van Amsterdam Zuidoost. Markerink was vanaf het begin betrokken bij het ontstaan van de ArenA, vanaf 1991 werkte hij als project manager aan het ontwerp en de constructie van het stadion. Onlangs werd Markerink benoemd tot voorzitter van VNO-NCW metropool Amsterdam.

 
ArenA 25 jaar

Op 14 augustus 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers.
 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.