STOP+met+het+sponsoren+van+festivals+en+evenementen
Nieuws

STOP met het sponsoren van festivals en evenementen

Festivak komt er aan: woensdag 9 en donderdag 10 november staan de Brabanthallen weer in het teken van de evenementenbeurs van Nederland. Waar lange tijd de focus lag op publieksevenementen en festivals is er nu ook steeds meer overlap en dus aanbod te vinden met de wereld van communicatie- en marketing evenementen. Dat zie je onder meer terug in het sprekersprogramma. 'Stop met sponsoring van evenementen', is bijvoorbeeld één van de boodschappen tijdens de sessie 'Wat Festivals leren van Business Events'.

De kennissessies op de eerste beursdag van Festivak in de Brabanthallen in Den Bosch wordt gegeven door EventBranche.nl. Sjoerd Weikamp vergeleek de kracht van business events met festivals en vond een hele rij aan vergelijkingsmateriaal, waarbij sommige elementen van een zakelijk event heel normaal en gewoon zijn, maar waar de festivalmarkt vrijwel geen aandacht voor heeft of op zijn minst anders over denkt. 

"In lijn met die analyse ben ik er steeds meer van overtuigd dat één van de tips/conclusies heel zwart-wit mag worden gesteld: STOP met het sponsoren van festivals. Serieus, hoe dan? Een logo van je merk in de festival-app, of je vlag langs de rand van het terrein, of zelfs een mooie bijdrage en bijhorend verhaal in de media...Nee joh, dit is de nieuwe generatie. Het draait allemaal om beleving, daar zit de connectie, dus ook met jouw sponsor. En daarom moeten we stoppen met sponsoring en vol inzetten op Extraperience: jouw sponsoring vertalen in een beleving die directe toegevoegde waarde heeft voor de customer journey, de experience van de bezoeker", geeft Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl alvast 1 'les' weg.

Kom je ook naar zijn sessie?

Woensdag 9 november
17.00 uur tot 17.45 uur
Lezingzaal 3

Tickets zijn gratis en wij hebben zelf het EventBranche.nl Festivak-pakket voor je klaarliggen:

Speciaal voor de leden en lezers van EventBranche.nl hebben we alles voor je gebundeld, als je woensdag 9 november Festivak bezoekt, krijg je:

>> Een gratis toegangskaart
>> Toegang tot de beurs-Brancheborrel *
>> Toegang tot de EventBranche.nl-kennissessie op de beursvloer: Wat leren festivals van business events? (door Sjoerd Weikamp, EventBranche.nl) **

* Ben je bij de sessie van Sjoerd dan ontvang je daar na afloop een bandje

** Aanwezig bij deze kennissessie? Dan ben je eveneens uitgenodigd om mee te gaan naar de Libéma VIP ruimte
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.