Staatssecretaris+Keijzer%3A+%27Vanaf+30+juni+ook+ongeplaceerde+events+mogelijk%27
Nieuws

Staatssecretaris Keijzer: 'Vanaf 30 juni ook ongeplaceerde events mogelijk'

EVENEMENTEN CORONA - Met een slag om de arm, want het definitieve besluit ligt bij het OMT, maar staatssecretaris Keijzer zei deze week bij Beau dat op basis van de onderzoeksresultaten van het Fieldlab ongeplaceerde evenementen zowel binnen als buiten vanaf stap 4, 30 juni, onder voorwaarden door kunnen gaan. (foto Nico Alsemgeest)

In het aangepaste openingsplan stond bij stap 4, 30 juni, al vermeld: evenementen toegestaan. Maar het was nog volstrekt onduidelijk wat dan wel en wat niet. De uitspraken van Keijzer geven al wel aan dat er onder voorwaarden vanaf die dag dus vrij veel kan, omdat het advies waar zij nu overspreekt gaat over ongeplaceerde evenementen, zowel binnen als buiten. Daaruit mag geconcludeerd dat er geplaceerd dus nog veel meer mogelijk zou moeten zijn. De vraag blijft nog altijd wat de spelregels uiteindelijk zullen worden, maar daar hoopt het OMT en de overheid zeer binnenkort de details over mee te delen. Zo riep Hubert Bruls op landelijke radio op om zo snel mogelijk met richtlijnen te komen, omdat evenementen nou eenmaal een lange voorbereidingstijd nodig hebben.

Mona Keijzer is bij Beau enthousiast over de onderzoeksresultaten: "De eerste resultaten daarvan, daarvan blijkt dat je op een veilige manier met 100% bezetting kan organiseren met voorwaarden, zoals bijvoorbeeld zelftesten. Die resultaten worden aan ons aangereikt en gaan wij doorzetten aan het OMT om hen ook een advies te vragen, om straks ook vastgesteld te hebben dat je op een verantwoorde manier dat je dit dus kunt organiseren." #backtolive (bron: Fieldlab Evenementen

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.