SPAR+pakt+groots+uit+met+bedrijfsfeest+in+AFAS+Live
Nieuws

SPAR pakt groots uit met bedrijfsfeest in AFAS Live

SPAR heeft het 90-jarig jubileum afgesloten met een knalfeest voor alle medewerkers van het hoofdkantoor, het distributiecentrum en de SPAR-ondernemers en hun medewerkers in AFAS Live. Met veertig bussen werden bijna alle 3000 feestgangers uit alle uithoeken van het land naar Amsterdam gebracht. Daar werd de SPAR-familie getrakteerd op een onvergetelijk bedrijfsfeest.

Ben van Wieringen, Evenementen Manager bij SPAR is met een projectteam bijna twee jaar bezig geweest met de organisatie van dit feest. "De lange doorlooptijd is te wijten aan corona. Het feest stond vorig jaar al op de planning. Toen maakt de lockdown de viering onmogelijk. Nu kon het gelukkig wel doorgaan en omdat er langer gewacht moest worden, hebben we besloten met dit 'Feest van de Eeuw' nog eens extra uit te pakken."

Internationaal congres

In het projectteam, bestaande uit zes personen, zijn verschillende disciplines uit de SPAR-organisatie vertegenwoordigd, zoals Communicatie en Brandmanagement. "Het is een bewuste keuze geweest om de productie in eigen hand te houden en geen bureau in te schakelen. We organiseren jaarlijkse diverse events, vandaar dat we een evenementen-tak in eigen huis hebben. Normaliter zijn de evenementen wat kleiner van omvang. Dit jubileumfeest en het grote internationale SPAR-congres in Amsterdam in het voorjaar van 2022 zijn toch wel de hoogtepunten na de pandemie."

Veel mensen hebben geen idee hoe groot de SPAR-organisatie is. In Nederland alleen al heeft SPAR 455 winkels. De holding is gevestigd in Waalwijk. Veel minder bekend is dat SPAR actief is in 48 landen met in totaal meer dan 13.600 winkels. De roots van deze mondiale organisatie liggen in Zoetermeer, waar DE SPAR (Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig) in 1932 werd opgericht.

AFAS Live

De keuze voor de locatie - AFAS Live -werd relatief laat genomen. "We waren al even bezig. Omdat we door de pandemie het feest moesten uitstellen en daardoor de plannen wijzigden hebben we pas na de zomer definitief gekozen voor AFAS Live. Toen de locatie eenmaal vastlag ging de trein echt rijden."

Van Wieringen is lyrisch over de samenwerking met AFAS Live. "Deze locatie staat natuurlijk bekend om de grote concerten. Wat veel minder bekend is dat het ook zeer geschikt is voor allerhande zakelijke evenementen. Omdat de organisatie grote producties gewend is, kijken ze niet raar op van bijzondere wensen. Daar komt bij dat het hele team, inclusief de directie van AFAS Live, zich tijdens de hele voorbereiding zeer betrokken heeft getoond. We zijn tijdens het hele proces compleet ontzorgd." Lovende woorden heeft de Evenement Manager ook voor Pouw, de vervoerder die de duizenden feestgangers naar het feest en na afloop weer veilig naar huis heeft vervoerd. Ook Aanmelder.nl krijgt credits voor het soepele verloop van het totale aanmeld- en registratieproces voor het feest. Voor de jubileumfeest werd een aanmeldpagina geheel in SPAR-huisstijl gemaakt met daarop alle mogelijke informatie voor de gasten, van programma tot huisregels en van vervoerschema tot een overzicht met veel gestelde vragen.

SPAR-gevoel

En dan het het feest zelf. Rond 17.00 uur kwamen de bussen uit alle windstreken aan. De SPAR-medewerkers konden in de grote foyer rustig even met elkaar zitten om even bij te kletsen. Het grote feest werd afgetrapt met een toespraak van John van der Ent, CEO SPAR Nederland en Albert-Jan Kleis, voorzitter SPAR Detaillisten Coöperatie. Daarna kwamen de ballonnen en knalden de confetti-kanonnen. Het feest kende een daverende start met Gerard Joling en een onvergetelijk slot met een optreden van Kris Kross Amsterdam. In de tussentijd konden de gasten genieten van tal van andere optredens, konden ze een speciaalbiertje in de SPAR-bar bar of in het restaurant rustig met collega's bijkletsen met een hapje en een drankje. Het overgrote deel bleef in de grote zaal om maar niets van het jubileumfeest te hoeven missen.

De catering werd verzorgd door Vineyard Catering. "In mijn ogen was de bottleneck de aankomst. Mensen komen na een lange busreis aan en willen allemaal tegelijk een hapje en een drankje. Dat verliep vlekkeloos, of beter gezegd op rollertjes, want er werd uitgeserveerd op rollerskates. Er waren diverse foodtrucks. Het merendeel van alle hapjes was vegetarisch, waaronder de bitterballen en de Karma Kebab. Het overgrote deel van de gasten heeft niet opgemerkt dat veel van de gerechten vegetarisch was", aldus Van Wieringen.

Waardering

Samen met Aanmelder.nl heeft SPAR een enquete verstuurd. De gemiddelde waardering kwam uit op een 9,3. De artiesten werden gewaardeerd met een 8,5, het busvervoer met een 8,8, de locatie met een 9 en de catering met een 8,9. 78% van de respondenten gaf aan naar het feest gekomen te zijn om elkaar te ontmoeten; 91% van alle feestgangers heeft gebruik gemaakt van het busvervoer.

De medewerkers staan bij SPAR op een voetstuk. Recent is SPAR uitgeroepen tot Top Employer, een prestigieuze erkenning voor goed werkgeverschap en kwalitatief HR-management. "De trots op het merk en de betrokkenheid zag je ook terug tijdens het event. En ook na afloop kwamen er reacties in de trant van 'Zo'n feest, met zo'n verbondenheid kan alleen maar bij SPAR.' Dat SPAR-gevoel is echt iets unieks", aldus Van Wieringen. 

De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Ton Schoenmakers en Raldo Neven
Check hier de aftermovie =>

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.