Songfestival+online+Eurovision+Village+brengt+Rotterdam+naar+de+wereld
Nieuws

Songfestival online Eurovision Village brengt Rotterdam naar de wereld

ONLINE EVENEMENT HYBRIDE EVENT - Het is de uitdaging van ieder evenement: wat kun ik doen om mijn event bij de mensen thuis te brengen. En ga er maar aan staan als jouw evenement de ogen van heel Europa en zelfs de wereld op zich heeft gericht. Het Songfestival en Rotterdam vonden aan de hand van Rotterdam Festivals met entertainmentbureau Tribe Company en digital agency DEPT de ideale partners voor het online Eurovision Village.

Het is geen geheim dat het Eurovision Songfestival voor de hostende stad en land een enorme promotiewaarde heeft. Maar hoe pak je die promo-kans tijdens een pandemie, waardoor er geen internationale fans naar het evenement kunnen komen? Rotterdam Festivals vertelt:

Van 15 mei 10.00 uur tot en met 23 mei zijn de virtuele deuren geopend van de Eurovision Village. Mensen over de hele wereld kunnen een bezoek brengen aan een 3D-wereld van Rotterdam, waar je naar optredens kijkt van nationale en internationale artiesten.

In de online village feesten bezoekers tussen de Kubuswoningen en de Markthal met optredens van artiesten zoals Afrojack en Johnny Logan. Voor kinderen is er het Junior Songfestival met muziek van jonge winnaars van afgelopen edities. 

Rotterdam Festivals heeft samen met entertainmentbureau Tribe Company en voormalig Gouden Giraffe winnaar digital agency DEPT de virtuele omgeving ontworpen, gebouwd en het digitale programma uitgewerkt. Via het platform kom je op iconische plekken in de stad terecht. Denk aan een virtueel bezoek aan de Euromast of een bezoek aan het Depot Boijmans Van Beuningen. De bezoeker leert de highlights en de culturele kenmerken van de stad kennen. Ook kom je in contact met bijzondere Rotterdamse inwoners.

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals, een van de vier Host City Rotterdam partners: ‘Nu de wereld niet naar Rotterdam kan komen, brengen we Rotterdam naar de wereld, dat is de gedachte achter dit unieke platform. Ik ben ontzettend trots dat we de allereerste online versie in de geschiedenis van het Songfestival hebben gerealiseerd. De Eurovision Village is gratis toegankelijk voor fans en muziekliefhebbers van over de hele wereld. Met meer mensen dan ooit maken we er samen een gigantisch feest van!'

Mensen online in verbinding
'Sinds corona zijn we meer gaan focussen op magische, virtuele event-oplossingen die mensen écht in verbinding brengen', vertelt Dimi Albers, CEO bij Dept. 'Zo organiseerden we ons eigen virtuele festival en bouwden we bijvoorbeeld de digitale inspiratiedag voor bol.com en een online campus voor Avans Hogeschool. Eurovision Village met miljoenen kijkers is een bewijs dat met groot denken zelfs de meest legendarische evenementen zijn om te toveren naar digitaal. Niel van Hoff, CEO Tribe Company, vult aan: “Na livestream-events voor het grote publiek, zoals recent de digitale editie van De Vrienden van Amstel LIVE en The Streamers, hebben we voor dit project nog verder ingezet op de experience en mogelijkheden om offline events tot leven te brengen met behulp van technologie.'

De Eurovision Village zou in eerste instantie fysiek plaatsvinden op de Binnenrotte, maar door corona is dat niet mogelijk. De komende tijd worden er meer artiesten bekendgemaakt die zullen optreden. Houd rotterdamfestivals.nl in de gaten voor updates over het programma. De online village is dag en nacht gratis te bezoeken via www.eurovisionvillage.com

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.