Schreeuw+harder+dan+ooit+te+voren%3A+wij+eisen+duidelijkheid%21
Nieuws

Schreeuw harder dan ooit te voren: wij eisen duidelijkheid!

REDACTIE - De lobby, de kracht van het Eventplatform, de concrete resultaten, de testevenementen en het Fieldlab. Het is bijna ongekend hoe een versplinterde branche in no time tot gebundelde krachten kwam en een volwaardige gesprekspartner werd voor de overheid. Maar nu is het tijd voor duidelijkheid!

Bewindslieden en bestuurders staan inmiddels in de rij om het begrip en de waardering voor de eventbranche uit te spreken. Maar geen van hen biedt de oh zo gewenste duidelijkheid binnen het openingsplan. En vooropgesteld: er zal geen eventprofessional zijn die niet begrijpt dat als de pandemie alsnog aantrekt dat data verschoven moeten worden, maar wat ontbreekt is de duidelijkheid over wat er dan verschoven wordt. Wat kun je nu wel of niet in het voren gaan plannen?

Na wat telefoontjes en mailtjes is het meest concrete en meest gedetailleerde plan achter het openingsplan dit document, waarbij stap 4 en 5 inmiddels verschoven zijn

STAP 3 - 9 juni

  • Met toegangstesten en onder voorwaarden zijn geplaceerde evenementen gedeeltelijk 'open'
  • Groepsgrootte binnen: 30 personen, of ruimer indien gerelateerd aan oppervlaktenorm
     

STAP 4 - 30 juni

  • Toestaan van evenementen onder voorwaarden
  • Groepsgrootte binnen: 50 personen, of ruimer indien gerelateerd aan oppervlaktenorm
     

STAP 5 - 21 juli

  • Verruiming mogelijkheden voor evenementen onder voorwaarden
  • Groepsgrootte binnen: 100 personen, of ruimer indien gerelateerd aan oppervlaktenorm

 

Maar waarom moeten we dan schreeuwen? We moeten de details eisen op zeer korte termijn. Want na een rondje bellen in de branche en vooral onder opdrachtgevers zitten we in een periode van oneindige lijsten met opties in de agenda, maar niemand weet wat wel en niet mag/kan. Wat zijn exact die genoemde 'onder voorwaarden'? Hoe wordt er omgegaan met de 'oppervlaktenorm'? Hoe ziet het testbeleid eruit? We lazen ergens dat de 1,5 meter norm bij sneltesten vooraf, kan worden losgelaten, maar geldt dat ook voor mondkapjes? Waar bij festivals mensen snel bereid zullen zijn de gok te wagen en dan maar even af te wachten wat je als bezoeker wel of niet moet doen om veilig binnen te komen, is de zakelijke kant van de eventbranche toch echt totaal anders.

Daar moet de opdrachtgever eerst al over de drempel, want het is echt best een beetje eng om als bedrijf weer mensen bij elkaar te brengen. Maar daar hebben we dankzij de testevents veel data voor om aan te tonen hoe het veilig kan. Maar als ze al iets willen plannen vlak voor de zomer of net na de vakantie, wat mogen ze dan verwachten? Waar moeten ze dan heel concreet rekening mee houden? Wat moeten ze in het voortraject aan hun gasten uitleggen om hen de keus te laten wel of niet te komen? Zolang die details er niet zijn, zullen opties ongetekend in de agenda's van de eventbedrijven blijven staan en kan er simpelweg niet concreet voorbereid worden.

Dus: details, uitleg, punten en komma's graag zsm!

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.