Ruim+de+helft+voorziet+latere+aanvangstijden+van+evenementen+in+2022
Nieuws

Ruim de helft voorziet latere aanvangstijden van evenementen in 2022

EVENTBRANCHE ONDERZOEK - Uit een kleine steekproef onder 33 organisatoren en opdrachtgevers van evenementen blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden verwacht dat in 2022 het aanvangstijdstip van een zakelijke evenement zal verschuiven naar later op de dag/ochtend.

De vraag die de redactie uitzette kwam voort uit de eerste geluiden van evenementen na 25 september toen er weer volop events georganiseerd werden. 'De voorspelling van experts was dan wel dat we een lesje geleerd zouden hebben en dat met thuiswerken als maatregelen de files af zouden nemen. Het tegenovergestelde bleek de waarheid. Want in de weken waren vrijwel alles weer open was, waren de files langer dan ooit te voren. Daarmee zag je verschuivende aanvangstijdstippen', kijkt Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl terug.

'We wilden daarom wel eens weten wat opdrachtgevers en organisatoren verwachten of plannen voor volgend jaar. Gaan de aanvangstijden verschuiven? En verschuiven ze naar eerder op de ochtend/dag, zoals de trend van ochtend-events al een tijd doet vermoeden, of gaan ze naar later op de ochtend?' Uit de enquete blijkt het laatste:

 

Starten zakelijke events in 2022 eerder of later op de dag of blijf het bij het oude?


 

Het is natuurlijk maar een steekproef, maar wel interessant genoeg om over verder te discussieren. Wij zijn erg benieuwd: herken je de verschuiving? En wat betekent dat voor jouw events? Reageren kan hieronder.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.