Robots+maken+van+launch+event+FUSO+een+bijzondere+experience
Nieuws

Robots maken van launch event FUSO een bijzondere experience

De Portugese aanbieder van evenementen maakt gebruik van KUKA robots om een uniek evenement te leveren voor de onthulling van FUSO's nieuwe 100% elektrische lichte vrachtwagen eCanter Lissabon. Dat de inzet van dergelijke robots voor een extra dimensie zorgt blijkt wel uit de video.

EUROPALCO, de grootste leverancier van oplossingen voor evenementen en shows in Zuid-Europa, leverde een gedenkwaardig evenement met behulp van Kuka robots voor de vrachtwagen- en busfabrikant FUSO voor de onthulling van de nieuwe eCanter, een lichte vrachtwagen die 100% elektrisch is. Onder de 150 gasten bevonden zich premier António Costa, staatssecretaris van Economische Zaken Pedro Cilínio en vertegenwoordigers van het bedrijf.

Team4 vertrouwde op EUROPALCO voor de organisatie van het eendaagse evenement in FUSO's fabriek in Tramagal, Portugal. Het kostte twee dagen en twintig toegewijde audiovisuele en structurele technici om een evenement samen te stellen en te programmeren dat de start van de productie van de nieuwe FUSO-truck markeerde. De in Lissabon gevestigde leverancier was verantwoordelijk voor het decor, het podium, de audiovisuele middelen, de automatische besturing en het meubilair. Europalco bouwde een LED-muur van 8x4 meter waarop de openingsrol van het evenement werd weergegeven.

Launch event met WOW factor
Voor de onthulling van FUSO's nieuwe generatie trucks ontwierp Europalco een show die moderniteit, nieuwigheid en technologie moest uitstralen; dit was het perfecte moment om Kuka robots te integreren om een WOW-factor en een andere dynamiek aan het evenement te geven. De robots ondersteunden twee 100"-monitoren en synchroniseerden hun bewegingen over het podium met de beelden op de LED-schermen en LED-wand; dit was een van de grootste uitdagingen van de show. Europalco gebruikte Christie's Spyder X80 videoprocessor en Christie's Pandoras Box Servers om beelden, video's en berichten te projecteren terwijl de sprekers hun presentaties hielden.

De Kuka KR210 robots zijn snel, dynamisch en flexibel; ze kunnen monitoren en videoschermen besturen, verplaatsen of animeren. De robots kunnen ook aanvullende rekwisieten en decors maken en mobiele sets tot leven brengen. Elke eenheid weegt ongeveer 1.200 kilo en kan een maximale hoogte van 3,3 meter bereiken en tot 210 kilo dragen. De robots stellen Europalco in staat om innovatieve oplossingen te bieden met een verscheidenheid aan toepassingen, bijvoorbeeld met LED-, LCD- en laserwanden, en zelfs om artiesten te ondersteunen op evenementen.

Robots in event...
Pedro Magalhaes, oprichter en CEO van Europalco, zei: "We zijn erg blij met het resultaat van het FUSO eCanter evenement. Het was de eerste keer dat we onze Kuka robots in een evenement gebruikten; we waren nieuwsgierig maar tegelijkertijd zeker dat we een evenement met een WOW-effect konden verzorgen. De klant was erg tevreden en dat is onze hoogste beloning." Magalhaes voegde hieraan toe: "We bedanken Team4 voor hun vertrouwen in Europalco voor dit evenement."

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.