Regels+worden+adviezen%3A+Vrij+baan+voor+alle+evenementen
Nieuws

Regels worden adviezen: Vrij baan voor alle evenementen

Exact twee jaar na de aankondiging van de eerste lockdown maakte minister Kuipers van Volksgezondheid bekend dat alle coronamaatregelen komen te vervallen. Vanaf woensdag 23 maart gaan de nog geldende maatregelen er af en blijven alleen nog adviezen van kracht.

Vrijdag 25 februari voelde voor de branche al als een regelrechte bevrijding. Vrijwel alle coronamaatregelen kwamen die dag te vervallen. Alleen indoor evenementen met meer dan 500 bezoekers bleven nog langer aan regelgeving gebonden. Met ingang van woensdag 23 maart hoeven ook de bezoekers van dit soort evenementen geen testbewijs meer te overleggen;  dus geen 1G meer.

Reizigers in het openbaar vervoer zijn nog tot 23 maart verplicht een mondkapje te dragen. Vanaf dan is het niet langer een verplichting, maar nog slechts een advies. Ook is het advies om bij klachten te testen en in het geval van besmetting in isolatie te gaan. Ook dit is niet langer een verplichting, maar een advies. Thuiswerken hoeft van het kabinet per direct niet meer; iedereen mag weer naar kantoor.

Het aantal besmettingen is de laatste dagen weer gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames in verband met corona zorgt op dit moment niet meer voor veel druk op de capaciteit. Het OMT verwacht ook de komende tijd een stijging van het aantal ziekenhuisopnames, zonder dat dit tot grote capaciteitsproblemen gaat leiden.

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.