Red+Bull+brengt+Max+Verstappen+en+co+van+het+padje
Cases

Red Bull brengt Max Verstappen en co van het padje

Red Bull is behalve een energiedrank ook een mediabedrijf. Er worden waanzinnige producties gemaakt met veelal 'extreme sporters' in de hoofdrol. Wij kennen Max Verstappen als misschien wel de beste Formule 1-coureur ter wereld. Bloedfanatiek en erg serieus. Red Bull haalt Verstappen en zijn collega's even van het circuit en laat ze off-road beproevingen doen. Kostelijk video's waarin de ware aard van de coureurs naar boven komt.

Kosten noch moeite worden bij Red Bull bespaard om aandacht te genereren voor de energiedrink. Het draait vooral om extreme sports en bijzondere stunts. Denk alleen al aan de parachutesprong van Felix Baumgartner vanuit een heliumballon op 39 kilometer hoogte.

Persoonlijkheden

Max Verstappen is een boegbeeld in Nederland. In Oostenrijk, het thuisland van Red Bull, werden Verstappen en drie collega's uitgedaagd om tegen elkaar te strijden in onder meer een off-road race in een truck. De battle tussen de rijders van Red Bull en Alpha Tauri geeft een goede indruk van de verschillende persoonlijkheden. 

Briljante strategie

Red Bull voelt haarfijn aan hoe publiek naar zich toe te trekken. En dan doen ze op zo'n manier dat je welhaast Red Bull moet drinken om net zo'n spannend leven te leiden. Dat doen ze op zo'n manier dat het zelden storend is, laat staan irritant, om de rode stier in beeld te zien. Wat kun jij met deze briljante strategie? Hebben jouw video's binnenkort ook meer dan 10 miljoen views net als deze YouTube-video?

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.