Recruitment+event+moet+Walibi+aan+voldoende+collega%27s+helpen
Nieuws

Recruitment event moet Walibi aan voldoende collega's helpen

Het was al voorspeld: de HR-afdeling en de recruiters gaan evenementen inzetten om intern personeel te binden en om nieuwe collega's binnen te hengelen. Het recruitment evenement van Walibi Belgium moet er voor zorgen dat er 600 zomercollega's gevonden worden. De Walibi Digital Job Day is niet uniek in zijn soort, maar is wel het perfecte voorbeeld van hoe de 'gespannen' arbeidsmarkt events inzet om bedrijven een kans te geven de juiste aantallen en kwaliteit binnen te halen.

Een vacature plaatsen, het eigen netwerk inzetten, socials bestoken met jouw baan-aanbod? Het werkt nog best wel, maar nu je als baan-aanbieder bijkans jezelf moet pitchen aan de potentiele nieuwe collega, kun je er maar beter voor zorgen dat je opvalt. Een slim, creatief en goed doordacht recruitment evenement kan daarvoor de oplossing zijn. Dat moeten ze bij Walibi Belgium ook gedacht hebben. Het attractiepark moet in het voorjaar zo'n 600 nieuwe collega's gerecruteerd hebben. Dat probeert Walibi met een Digital Job Event:

Hoe jouw recruitment event een succes wordt?
Er is een aantal gouden regels die helpen om van een recruitment een succes te maken, lees ze op EvenementOrganiseren.nl: Hoe wordt jouw recruitment event een succes?

 

"Heb je er altijd van gedroomd om bij Walibi of Aqualibi te werken en vraag je je af hoe je kan solliciteren? NEEM DEEL AAN ONZE WALIBI DIGITAL JOB DAYS! Een virtueel evenement én een unieke kans om onze Walibi-ambassadeurs – wie weet; jouw toekomstige collega’s – te leren kennen en hen al je prangende vragen te stellen. Kom alles te weten over een job bij Walibi", werft Walibi op een eigen Digital Job Day-onderdeel van de website van het Belgische pretpark.

Virtueel evenement van HR-team
Jaarlijks start Walibi in januari zijn zoektocht naar de 600 seizoensmedewerkers en studenten die de bezoekers vanaf zaterdag 1 april zullen ontvangen. Attractiepiloot, horecaverantwoordelijke, schoonmaakpersoneel, receptionist redder, animatiemedewerker... Het zijn enkele voorbeelden van de vele werkmogelijkheden die het park te bieden heeft! Alle juiste profielen vinden in slechts 3 maanden tijd is echter geen eenvoudige klus. Om hen daarbij te helpen, organiseert het hr-team dit jaar een virtueel evenement: Walibi Job Days.

Antoine Stasse is HR-manager bij Walibi Belgium-Aqualibi: "Het belangrijkste doel van de Walibi Job Days - die plaatsvinden op 25 januari en 1 februari om 18u - is om snel zoveel mogelijk kandidaten te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in een baan bij Walibi of Aqualibi en hen meer informatie te bieden over het leven in ons bedrijf. Dit virtuele evenement is ook een unieke kans om de verschillende teamverantwoordelijken te ontmoeten. De inschrijvingen verlopen goed: de eerste dag - 25 januari - is al volgeboekt met meer dan 1.000 inschrijvingen. ‚Äč Het is wel nog steeds mogelijk om je voor het recruitment event op 1 februari in te schrijven.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.