Productintroductie+van+een+mens%3F
Nieuws

Productintroductie van een mens?

Launch event, of ook wel productlanceringen worden meestal gebruikt vanuit een simpele doelsltelling: een nieuw product, of service lanceren tijdens een event om uiteindelijk er zo veel mogelijk van te verkopen. De productintroductie van een mens, een profvoetballer, heeft een net iets ander doel: tienduizenden fans helemaal knettergek maken met de komst van een speler naar hun club.

De transfer van Neymar, Braziliaans profvoetballer, van Paris Saint Germain in Frankrijk naar Al-Hilal in Saoedi-Arabie deed al veel stof opwaaien. Daarbij ging het niet eens om het genoemde transferbedrag van 90 miljoen euro, of zijn jaarsalaris van nog eens hetzelfde bedrag, maar vooral om de rest van het eisen pakket. Volgens bronnen zou het daarbij gaan om eisen als een huis met minimaal 25 slaapkamers tot diverse auto's en van het betalen van alle hotel- en restaurantrekeningen tot de beschikbaarheid van een prive vliegtuig, 24 uur per dag.

Zonder onze vingers te branden aan de ROI van deze transfer is het wel goed om te kijken, hoe een club als Al-Hilal dan om gaat met de productintroductie van Neymar aan het publiek, aan de fans. Waar je bij veel clubs dan nog wel eens een speciaal momentje ziet waar pers en soms tot wel duizenden supporters op afkomen, werd de 'productintroductie' van Neymar voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd gedaan, met 60.000 fans op de tribune. Het werd een show met vuurwerk, drones, entertainment en nog meer bombarie.

Al-Hilal speelde deze avond overigens 1-1 tegen Al Feiha. Zonder Neymar. Die doet volgende week pas mee.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.