Pieter+Bas+Boertje+neemt+met+Lintje+voor+LIVE+afscheid+als+IDEA%2Dvoorzitter
Nieuws

Pieter Bas Boertje neemt met Lintje voor LIVE afscheid als IDEA-voorzitter

Pieter Bas Boertje was vier jaar lang voorzitter van IDEA, de brancheorganisatie waar de toonaangevende bureaus voor live communicatie en experience marketing bij aangesloten zijn. Toen Boertje eind 2019 de voorzittershamer overnam van Eva Annokkee kon hij niet bevroeden dat enkele weken later COVID-19 ons land en de eventwereld op slot gooide. Boertje was juist in de periode een kundig, rustige en verbindende voorman.

In de tijd dat het echt moest, de corona-periode, vonden de kopstukken in de eventbranche, waaronder Pieter Bas Boertje elkaar in het Eventplatform. Pieter Bas Boertje was daarbij volledig IDEA-overstijgend:

"Wij vechten voor de hele keten en iedereen die daarbij hoort. Als we straks weer mogen, hebben we iedereen weer knetterhard nodig. Natuurlijk gaan we niet alles voor elkaar krijgen en kunnen we het niet voor iedereen goed doen, maar ik wil benadrukken dat alle mensen die al jaren met en voor ons werken er niet alleen voor staan."

Bij EventBranche.nl kennen we het juryrapport voor het Lintje voor LIVE van Pieter Bas Boertje nog niet, maar we kunnen ons alles voorstellen dat het voor een groot deel met bovenstaande onverzettelijkheid voor velen te maken had. "De corona-voorzitter...het zou Pieter Bas tekort doen en toch zal hij zo de IDEA-boeken ingaan, denk ik. Maar de 4 jaar met Pieter Bas Boertje als voorzitter, stonden ondanks de ellende ook voor de grote meerwaarde van de eigenaar van D&B Eventmarketing: ondernemen, het vak steeds een stapje hoger en zoeken en vinden hoe ons vak versterkt kan worden", aldus Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl.

Foto Jan Buteijn: Dion Janssen (rechts) van THG Creative Agency volgt Pieter Bas (links) op als voorzitter van het IDEA-bestuur. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.