Panel+Dutch+Media+Week%3A+%27Hybride+is+the+future+of+events%27
Nieuws

Panel Dutch Media Week: 'Hybride is the future of events'

Tijdens de Dutch Media Week viert de Nederlandse mediawereld een feestje. Ruim een week lang gaat het over alle facetten van de media. Een van de programmaonderdelen van de themaweek is een talkshow met Humberto Tan. Met een viertal experts aan tafel discussieert de populaire talkshow-host over 'The future of events'.

In de talkshow laten vier deskundigen hun licht schijnen over de toekomst van evenementen. Aan tafel zitten Monique van Dusseldorp (bekend van oa. Tweakers, Tedx Amsterdam en uitgever van de nieuwsbrief Future of Events), Henk Schuit (voorzitter van de Vereniging van Evenementenmakers en directeur van Eventim), Pieter Bas Boertje (voorzitter van IDEA en CEO van D&B Eventmarketing) en Jeroen van Rossum (Managing Director van Quadia / EMG). In het drie kwartier durende gesprek bespreken zij de ontwikkelingen op eventsgebied en waar het in de toekomst naar toe gaat, waarbij het een gegeven lijkt dat de jonge generatie voor een serieuze verschuiving gaat zorgen.

Hybride events

De deskundigen zijn het er wel over eens dat online events een blijvertje zijn. Ze zijn het ook wel eens dat de online events nooit de fysieke evenementen helemaal zullen vervangen. Het wordt vooral gezien als een verrijking. De ondernemers aan tafel zien duidelijk een toenemende vraag naar hybride events. Op dit gebied zien zij veel kansrijke innovaties en ontwikkelingen. In zekere zin is de conclusie van de experts dat de markt van hybride events pas in de kinderschoenen staat en we nog veel nieuwe toepassingen gaan zien.

Nieuwe verdienmodellen

Het gesprek gaat vooral over de zakelijke markt. Er passeren voorbeelden de revue, waarbij nieuwe vermodellen zijn ontwikkeld. Humberto Tan vraagt zich hardop wat het belang is van 'live', er komen recente ontwikkelingen aan bod op het gebied van ticketverkoop, deepfake, virtual reality en nog veel meer. The Future of Events is een onderhoudende en zeker ook inspirerende talkshow.


Voor- en nadelen

Hybride evenementen hebben dus een gouden toekomst voor de boeg. Maar wanneer kies je nu voor welk event? EvenementOrganiseren.nl helpt een handje door per type event de 10 voordelen en de 10 nadelen overzichtelijk voor je op een rijtje te zetten:

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.