Openingsplan+overheid+in+stilte+verschoven%3A+evenementen+pas+vanaf+30+juni
Nieuws

Openingsplan overheid in stilte verschoven: evenementen pas vanaf 30 juni

EVENEMENTEN CORONA - Wie kan rekenen had het wel kunnen uittellen, maar het blijft bijzonder: na het tromgeroffel van het openingsplan en de bijhorende data, is inmiddels het plan voorzien van nieuwe data. Doordat de eerste verruiming verschoven werd van 11 naar 19 mei, schuift de hele planning voorlopig op. Opvallend: de datum waarop events weer mogen is niet verschoven met 8 maar 14 dagen...

Daarbij blijft voor opdrachtgevers en organisatoren van evenementen ook nog altijd de vraag: wat betekent onder 'voorwaarden evenementen toegestaan'? Dat zal de komende dagen moeten blijken, maar zonder enige zekerheid schatten wij in dat er een zelfde opstart zal komen als destijds in de zomermaanden. Waarbij de groepsgrootte in verhouding tot de beschikbare ruimte wel eens sneller naar grotere aantallen zal kunnen gaan door het vaccinatietempo en de onderzoeken van de afgelopen maanden, maar houd daarbij in het begin van de opstart rekening met meerdere maatregelen. 

Stap 4 - stond op 16 juni 2021 nu verschoven naar 30 juni 2021

  • Onder voorwaarden evenementen toegestaand
  • Groepsgrootte verder verruimd
  • Verdere verruiming voor horecagelegenheden

 

Stap 5 - stond op 7 juli 2021 nu verschoven naar 21 juli 2021

  • Groepsgrootte naar boven aangepast
  • Alle binnen- en buitensport weer toegestaan
  • Mogelijkheden voor evenementen weer groter

 

Naast bovenstaande herziene versie van het openingsplan, hebben we dankzij oplettende branchegenoten ook nog een scenarioschets gekregen, met nog net iets meer duidelijkheid, bijvoorbeeld over de beoogde groepsgrootte. al staan hier nog de eerder genoemde data (stap 3 is nu 9 juni, stap 4 op 30 juni en stap 5 op 21 juli), er wordt al wel over groepsgrootte gesproken: scenario naar heropening samenleving.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.