Op+mijn+event+kun+je+zitten+en+staan%2C+hoe+werkt+dan+de+75%25+regel%3F
Nieuws

Op mijn event kun je zitten en staan, hoe werkt dan de 75% regel?

CORONA EVENEMENTEN - Vragen, onduidelijkheid, onzekerheid, op vele manieren te interpreteren regelgeving, ook nu gaat het maar door. Dit keer een groot automotive merk met een praktische uitdaging: op ons evenement bieden wij zowel zit- als staanplaatsen tijdens het event. Hoe moet ik dan de 75 procent regeling toepassen?

Startpunt van de 75 procent regeling voor evenement in een evenementenlocatie:

Indoor evenementen: capaciteit / eindtijd:

  • Vaste zitplaats: 100 procent van de capaciteit, geen eindtijd, horeca na 00.00 uur dicht
  • Zonder vaste zitplaats: 75 procent van de capaciteit, eindtijd: 00.00 uur

 

Daarbij moet je dus wel weten wat de capaciteit van een locatie is. De bindende hoeveelheid maximale bezoekers vind je te allen tijde in de vergunning die aan de locatie verstrekt is door de gemeente. Dat aantal bezoekers houd je aan qua maximum aantal gasten.

Op de website van CLC-VECTA geeft het ministerie van Economische Zaken antwoord op de meer specifieke vraag over zowel zit- als staanplaatsen:

Hoe werkt de 75% capaciteitsbeperking in locaties waar sprake is van een mengvorm tussen staplaatsen en zitplaatsen?

Hierop zal spoedig informatie beschikbaar komen op rijksoverheid.nl. Hierbij geldt dat als sprake is van gescheiden ruimtes met eigen in- en uitstroom, sprake kan zijn van verschillende regimes. Als in één ruimte zowel zitplaatsen als staplaatsen zijn, geldt in die ruimte in beginsel het regime van ongeplaceerde evenementen (75%).

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.