Online+netwerken%3F+Zoom+Events+lanceert+virtueel+netwerken
Nieuws

Online netwerken? Zoom Events lanceert virtueel netwerken

Dat live communicatie en zelfs experience marketing ook online en digitaal impactvol kan zijn, hebben de afgelopen twee corona jaren wel bewezen. Ok, het is soms even wennen, maar het werkt. Rondom die online events en digitale meetings blijft wel altijd een uitdaging overeind: hoe kom je online tot effectief netwerken?

Dat online netwerken ontzettend effectief en netwerkverbredend kan zijn, bewijst LinkedIn natuurlijk al vele jaren. Kijk alleen maar eens naar de LinkedIn-groep EventBranche.nl / EvenementOrganiseren.nl waar bijna 12.000 eventprofessionals en opdrachtgevers met elkaar verbonden zijn. Ook op andere sociale kanalen zijn netwerken die passen bij jouw profiel en werkveld. Voor online events en meetings zijn inmiddels ook diverse concepten en tools bedacht:

  • De netwerkcarroussel
  • Eén op Eén op sessies
  • Ronde tafels
  • Speeddates
  • Virtuele wereld met avatars
  • Etc

 

>> EvenementOrganiseren.nl publiceerde eerder al 7+5 tips om effectief te netwerken op een event

Ook de aanbieders van online video meetings springen in op de behoefte om online te kunnen netwerken. Zo introduceert Zoom Events Virtual Networking, een nieuwe functie die bezoekers van online evenementen de mogelijkheid geeft om te netwerken. 'Het netwerken, wat een van de belangrijkste voordelen is voor het bezoeken van een fysiek evenement, is tijdens een virtueel evenement vaak niet of beperkt mogelijk. Het vereist een sterkere focus op het creëren van boeiende, virtuele ervaringen die netwerken in levende lijve nabootsen. Met de lancering van nieuwe virtuele netwerkfuncties biedt Zoom de mogelijkheid om de kracht van in-person events naar een virtueel publiek te brengen', aldus het team van Zoom Events. 

'Door het aanmaken van een eigen profiel met afbeeldingen, sociale kanalen en video’s kunnen deelnemers voor, tijdens of na het evenement een connectie maken met andere deelnemers én is het mogelijk om tijdens het evenement met nieuwe connecties te chatten. Zoom Events Virtual Networking verbetert de communicatie tussen de bezoekers van een virtueel of hybride evenement en moedigt actieve conversatie en betrokkenheid aan voor deelnemers die graag netwerken.'

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.