Onderzoek+onder+eventprofessionals%3A+91+procent+is+volledig+of+deels+gevaccineerd
Nieuws

Onderzoek onder eventprofessionals: 91 procent is volledig of deels gevaccineerd

EVENEMENTEN ONDERZOEK - MPI komt met opmerkelijke cijfers in haar Meetings Outlook van deze zomer: 9 op de 10 meeting- en eventprofessionals was in juli al deels of volledig gevaccineerd. Enorm hoge percentages als je deze vergelijkt met de percentages gevaccineerde inwoners van bijvoorbeeld de VS (49%) en Canada (53%).

De onderzoekers geven als verklaring voor de hoge vaccinatiegraad: 'Event- en meetingprofessionals willen simpelweg ontzettend graag weer aan het werk.' Van de 91 procent was in juli 84 procent al volledig gevaccineerd en liet slechts 4 procent weten zich niet te laten vaccineren. De reden dat er een vergelijk is gemaakt met de Verenigde Staten en Canada is omdat de meeste respondenten uit het onderzoek uit deze landen afkomstig zijn. 

Het onderzoek legde ook een duidelijke positiviteits-shift bloot: waar vorig jaar nog slechts 36 procent een positieve toekomst voorspelde, verwacht nu 93 procent een positieve ontwikkeling voor de event-business in het komende jaar. 'De afgelopen maanden zijn face-to-face evenementen weer (bijna) realiteit geworden. Dat vooruitzicht zorgt voor het hoogste 'positiviteitsprecentage' voor onze toekomst.' In het onderzoek zien de onderzoekers ook een verschuiving van welke soorten events er verwacht worden: de live fysieke events stijgen enorm tkv online events.

>> Bekijk het volledige onderzoek: MPI Meetings Outlook Summer 2021

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.