Onderzoek%3A+hoe+nijpend+is+het+personeelstekort+in+de+eventbranche%3F
Nieuws

Onderzoek: hoe nijpend is het personeelstekort in de eventbranche?

Na inkrimping tijdens de coronacrisis trekt de markt weer aan, maar de braindrain die de branche heeft meegemaakt laat zich nu keihard voelen. Een stortvloed aan vacatures; bureaus, locaties en toeleveranciers die opdrachtgevers 'nee' moeten verkopen, omdat er simpelweg niet genoeg handjes en expertise meer zijn. Maar hoe nijpend is het personeelstekort in de branche. EventBranche.nl doet onderzoek.

Congressen die worden doorgeschoven, events die worden gecanceld en bureaus die vriendelijk, maar resoluut, opdrachten weigeren. 'Het is echt een item. In de dagelijkse gesprekken die we hebben met bureaus en eventbedrijven in de branche is dit steevast onderwerp van gesprek. Er wordt veel bij elkaar ingehuurd, maar het is niet genoeg, het slibt letterlijk dicht. En juist waar we nu op moeten krabbelen, zorgt het personeelstekort ervoor dat we niet tot de juiste omzetten kunnen komen en wordt het dus alsnog enorm nijpend voor veel bedrijven’, aldus Sjoerd Weikamp, directeur van EventBranche.nl. 

'Het is van groot belang het personeelstekort in onze branche inzichtelijk te maken, om ook in deze laatste naweeën van de corona-crisis een gefundeerd geluid richting Den Haag te geven.'

'Om tot een beter inzicht te komen hebben we een korte enquete samengesteld. Gezien het belang dat de branche bij dit onderwerp heeft, rekenen we op een hoge respons. Met de uitkomsten gaan we aan de slag om linksom of rechtsom een bijdrage te leveren aan de oplossing van deze uitdaging, dat ondanks mijn altijd positieve instelling, nu toch wel lijkt uit te groeien tot een serieus probleem', zet Sjoerd Weikamp zijn oproep om onderstaande enquete in te vullen, kracht bij: 

Hartelijk dank voor het invullen van dit onderzoek naar personeelstekort. EventBranche.nl publiceert zsm de uitkomsten van het onderzoek en zal deze delen met de brancheorganisaties, Tweede Kamer-leden en de media. Nog geen lid van EventBranche.nl, word het vandaag nog want samen staan we sterk: eventbranche.nl/abonneren

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.