Onderzoek%3A+75+procent+kampt+met+omzetverlies+door+personeelstekort
Nieuws

Onderzoek: 75 procent kampt met omzetverlies door personeelstekort

PERSONEELSTEKORT EVENTBRANCHE - Het is de laatste dag dat het EventBranche.nl onderzoek naar de personeelstekorten in de eventbranche ingevuld kan worden. Er ontstaat al een realistische beeld van de tekorten en de gevolgen daarvan: 75 procent zegt door de personeelstekorten omzet mis te lopen. Een signaal dat ook door dreunt aan opdrachtgeverskant: boek tijdig en ga open in overleg over wat wel en niet kan.

'We roepen nog 1 keer op: vul de enquete in, het kost je nog geen 3 minuten, zodat we een reeel beeld krijgen van de problematiek. Wij hopen met alles dat we hebben, dat we ook dit geluid kunnen toevoegen aan de gesprekken die nog altijd gaande zijn in Den Haag onder meer over het niet direct stopzetten van de steun', aldus Elin van der Hoorn relatiebeheerder bij EventBranche.nl.

Want dat er serieuze personeelsproblemen zijn in de eventbranche, dat blijkt wel uit de eerste groep respondenten die de enquete in heeft gevuld: 95 procent van de eventbedrijven heeft te kampen met een personeelstekort. Wie wat verder het onderzoek induikt, ziet ook de pijnlijke gevolgen van dat personeelstekort: drie kwart van de eventbedrijven ervaart omzetverlies door het tekort aan handen en expertise:

Maak het geluid nog krachtiger door de enquete in te vullen:

'Om tot een beter inzicht te komen hebben we een korte enquete samengesteld. Gezien het belang dat de branche bij dit onderwerp heeft, rekenen we op een hoge respons. Met de uitkomsten gaan we aan de slag om linksom of rechtsom een bijdrage te leveren aan de oplossing van deze uitdaging, dat ondanks mijn altijd positieve instelling, nu toch wel lijkt uit te groeien tot een serieus probleem', zet Sjoerd Weikamp zijn oproep om onderstaande enquete in te vullen, kracht bij: 

Hartelijk dank voor het invullen van dit onderzoek naar personeelstekort. EventBranche.nl publiceert zsm de uitkomsten van het onderzoek en zal deze delen met de brancheorganisaties, Tweede Kamer-leden en de media. Nog geen lid van EventBranche.nl, word het vandaag nog want samen staan we sterk: eventbranche.nl/abonneren

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.