Onderwijsdoctor+Eric+van+%27t+Zelde+wederom+Spreker+van+het+Jaar
Nieuws

Onderwijsdoctor Eric van 't Zelde wederom Spreker van het Jaar

De tv-presentator van het populaire tv-programma Dream School Eric van ‘t Zelfde heeft voor de tweede keer op rij De Spreker van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen. Hij won de befaamde ‘bronzen Cicero Award’ zeer nipt van Jaap de Hoop Scheffer, Mart de Kruif, Feike Sijbesma en Peter van Uhm, die afgelopen jaar naast veelgevraagd als spreker ook zeer goed beoordeeld werden.

Eric van ‘t Zelfde ontving de Spreker van het Jaar Award uit handen van Maurice van der Kant, directeur van het sprekersbureau Assemblee Speakers. Deze award reikt dit bureau al sinds 2009 uit als erkenning voor sprekers die met hun verhaal mens en maatschappij vooruithelpen.

De bekendste schooldirecteur van Nederland of ‘de onderwijsdoctor’, zoals mensen hem vaak noemen, was ontzettend blij, nadat hij het beeldje voor de tweede keer in ontvangst mocht nemen. Hij reageerde: "In 2021 werd ik al uitgeroepen tot Spreker van het Jaar. Dat was voor mij een ongekende eer. Het is mijn missie om impact te hebben op de kwaliteit van het onderwijs in Nederland en het liefst wereldwijd."

Hij vervolgt: "Ik maak mij zorgen om de kwaliteit van ons onderwijs en ik bespreek dus graag hoe wij ons onderwijs dagelijks kunnen verbeteren in het belang van het kind en in het belang van onze samenleving, want ook met onze samenleving gaat het minder goed. We zijn aan het vervreemden van elkaar. Hoe raar dat ook klinkt, vervreemden doe je dus samen en dat is voor mij onacceptabel. Ik maak mij dagelijks sterk voor alle kinderen onder de armoedegrens in Nederland: zij verdienen allemaal excellent onderwijs om zo de armoede achter zich te kunnen laten."

Ik ben enorm blij dat we ook op deze manier iedere dag de wereld een stukje beter mogen en kunnen maken!

Enorme eer

Eric van 't Zelfde is maar wat trots op de titel 'Spreker van het Jaar'. "Ik weet niet goed wat mij overkomt toen ik vanmiddag hoorde dat ik opnieuw uitgeroepen ben als Spreker van het Jaar ben. Wat een enorme eer om niet één keer in je leven Spreker van het Jaar te mogen zijn, maar om twee jaar achterelkaar deze prestigieuze award in ontvangst te mogen nemen. Ik ben enorm blij dat mijn lezingen zo gewaardeerd worden en dat we ook op deze manier iedere dag de wereld een stukje beter mogen en kunnen maken! Ik ben vandaag meer dan ooit dankbaar dat ik onze samenleving mag dienen."

Superschool

Eric van ’t Zelfde schreef zijn persoonlijke succesverhaal op in het boek Superschool (27ste druk), waarbij hij als schooldirecteur één van de slechtst presterende scholen transformeerde tot één van de beste scholen van het land. Op dit moment werkt hij aan een nieuw boek. Hierin deelt hij alle geheimen van zijn drie kleuren methodiek die Eric de laatste 27 jaar ontwierp. Men gaat hierdoor op een hoger en dieper niveau het eigen team en de teamprestaties kunnen beoordelen. In dit boek krijg je voorts inzicht in de drie manieren waarop jij je team weer in beweging kunt krijgen. Het zesde seizoen van Dream School is sinds dinsdag 3 januari wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3.

(foto: Assemblee Speakers)

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.