NOS+meldt%3A+versoepelingen+vervroegd+naar+26+juni
Nieuws

NOS meldt: versoepelingen vervroegd naar 26 juni

EVENEMENTEN CORONA - Volgens NOS.nl is het kabinet van plan de versoepeling die op 30 juni gepland stonden een aantal dagen naar voren te halen. Vanaf 26 juni zou een aantal stappen in het Openingsplan daarmee vervroegd intreden: groepen in bijvoorbeeld restaurants naar 100, horeca tot middernacht open en ook discotheken en clubs mogen weer op onder voorwaarden. Ook voor theaters, musea en bioscopen zou het maximum aantal bezoekers dan weer omhoog kunnen.

NOS.nl benoemt in haar artikel Versoepelingen nog iets voren bronnen in Den Haag, als bron van deze vervroegde versoepelingen. De reeks aan versoepelingen stond in het eerste openingsplan nog op 21 juli, werd al naar 30 juni gehaald, maar gelet op de terugloop van besmettingen, ziekenhuisopnames en de afnemende druk op de zorg, zou nu dus 26 juni de datum zijn.

Overigens zouden de basisregels nog wel blijven gelden, maar is er ook een geluid vanuit Den Haag dat de mondkapjesplicht ook vervroegd los gelaten zal worden. Meer duidelijk wordt verwacht, eind deze week, wanneer er naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag weer een persconferentie zal plaatsvinden.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.