Noord%2D+en+Midden+Limburg+verbieden+ongeplaceerde+vergunningsplichtige+events
Nieuws

Noord- en Midden Limburg verbieden ongeplaceerde vergunningsplichtige events

EVENEMENTEN CORONA - Waar Limburg-Noord eerder al alle carnavals evenementen verbood, kondigden de burgemeesters van die regio en de buren van de regio Limburg-Midden vandaag ook een verbod op alle ongeplaceerde evenementen (vergunnings- of meldingsplichtig), niet zijnde doorstroomevenementen.

'Regio Noord- en Midden Limburg heeft een zeer hoog aantal coronabesmettingen en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal toenemen. Daardoor staat de zorg in onze regio ernstig onder druk. De burgemeesters van de 15 gemeenten in Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben vorige week daarom al collectief besloten om grootschalige vergunde carnavalsactiviteiten te verbieden.  Vandaag, 9 november, hebben de burgemeesters het evenementenbeleid verder aangescherpt', aldus de burgemeesters uit beide regio's. 'Aanvullend is vandaag het besluit genomen om ook alle ongeplaceerde evenementen (vergunnings- of meldingsplichtig), niet zijnde doorstroomevenementen, in ieder geval tot maandag 15 november te verbieden. Dit zijn bijvoorbeeld (muzikale) feesten in tenten of op pleinen waarbij bezoekers geen vaste zitplaats hebben.' Sinterklaasintochten en Sint Maarten-optochten kunnen in afstemming met gemeente wel doorgaan binnen de geldende maatregelen, waarbij lokaal zoveel als mogelijk invullingen wordt gegeven aan de basisadviezen.

LET OP: het gaat hier dus nadrukkelijk om ongeplaceerde verunnings- of meldingsplichtige events. Voor 99 procent van de zakelijke evenementen heeft deze afkondiging geen enkele invloed. Deze kunnen doorgang vinden op basis van het Corona toegangsbewijs. Zie ook: alles over evenementen na 25 september.

Dringende oproep aan inwoners en ondernemers

“Binnen de wettelijke kaders zijn dit de grenzen die wij als burgemeesters in onze regio kunnen stellen, in afwachting van verdere landelijke maatregelen. Daarom doen wij een dringend beroep op alle inwoners en ondernemers om hun verantwoordelijkheid te nemen om samen het aantal besmettingen terug te dringen en zo elkaar te beschermen. Uiteindelijk verlichten we daarmee ook de druk op de zorg. Houd je aan de geldende maatregelen en gebruik ook vooral je gezond verstand. Ben je in de horeca of dorpshuis, volg dan de basisadviezen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Zo wordt de kans op overdracht van het coronavirus verkleind en bescherm je jezelf én anderen. Laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent, en blijf thuis.'

Vrijdag volgt weer een persconferentie.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.