NK+Knikkeren+bindt+sponsoren+aan+zich+en+brengt+kinderen+in+beweging
Nieuws

NK Knikkeren bindt sponsoren aan zich en brengt kinderen in beweging

Het NK Knikkeren, initiatief van sportmarketing House of Sports, heeft als doelstelling kinderen weer in beweging te krijgen. Daarom is voor het NK een samenwerking gezocht met de indoor speel- en activiteitenlocaties van FunZone. Zou wordt het NK Knikkeren en de diverse voorrondes in Nederland een project waar kinderen naast het kinderspel weer volop in beweging komen. Met die insteek hebben Univé en Zeeman zich al aan de reeks events verbonden.

Initiatiefnemer House of Sports laat weten: "De coronacrisis zorgde ervoor dat kinderen minder gingen bewegen en ongezonder gingen leven. Om kinderen te stimuleren om weer lekker te bewegen, organiseert FunZone 13 landelijke voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren."

In de maand juni worden er op maar liefst 13 FunZone locaties voorrondes georganiseerd. Voor slechts €2 krijgen deelnemende kinderen de gehele dag toegang tot de FunZone binnenspeeltuin en kunnen ze meedoen aan de voorronde van het NK Knikkeren. 'De bedoeling is om zoveel mogelijk knikkers binnen 2 minuten in het potje te knikkeren. Per FunZone locatie is er voor de 16 beste knikkeraars een plek in de finale beschikbaar. Een behaalde plek in de finale geeft recht op gratis toegang tot Ouwehands Dierenpark Rhenen op 2 juli 2022 voor de deelnemer en één volwassen begeleider.'

NK Knikkeren
De voorrondes bij de FunZone locaties zijn onderdeel van een breder initiatief. Van april tot en met juni worden er in gemeenten door heel Nederland diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te bemachtigen. Het NK knikkeren is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en wordt dit jaar voor de 18e keer gehouden.

Hoofdpartners die zich aan dit initiatief verbonden hebben zijn Univé en Zeeman. FunZone en het NK Knikkeren Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, toegankelijkheid, sociale ontwikkeling, spelen en sporten en het op een speelse manier leren omgaan met winst en verlies “Bij FunZone geloven we in het belang van spelen en bewegen. Bovendien is het NK een leuke manier om onze nieuwe naam FunZone (voorheen Avontura en Krazy Kangaroo) te promoten. De kinderen zijn allemaal welkom om mee te doen aan de voorronden om daarna heerlijk te kunnen spelen op onze FunZone locatie” aldus Sabrina van Eck, directeur FunZone.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.