Nieuwe+trend+in+beurzenland%3F+Vakantiebeurs+wordt+onderdeel+van+Dutch+Travel+Week
Nieuws

Nieuwe trend in beurzenland? Vakantiebeurs wordt onderdeel van Dutch Travel Week

De Vakantiebeurs is een titel in beurzenland die geen introductie behoeft. Eén van de allerkrachtigste titels die er zijn. Wie is er niet geweest? Interessant om te zien hoe er in 2024 een complete week rondom de Vakantiebeurs wordt georganiseerd door Koninklijke Jaarbeurs. Van 10 tot en met 14 januari 2024 vindt de allereerste editie van de Dutch Travel Week plaats in het hart van Nederland, Utrecht.

De Dutch Travel Week is een nieuw, meerdaags evenement waarin de (internationale) reiswereld centraal staat. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De Dutch Travel Week bestaat uit een week vol activiteiten voor reisprofessionals en reisliefhebbers waaronder de 53ste editie van de Vakantiebeurs, de nieuwjaarsbijeenkomst van de ANVR, de Travel Trade Day en het Travel Talent Event voor studenten van toerisme-opleidingen. Tijdens de Dutch Travel Week verbinden we de gehele reissector zowel qua leisure als zakelijk toerisme.”

Dutch Travel Week autoriteit voor reissector
Al meer dan 50 jaar beginnen Nederlanders met een oriëntatiedag op de Vakantiebeurs in Utrecht. Honderdduizend bezoekers, duizenden vakprofessionals, honderden journalisten en tientallen internationale ambassadeurs komen jaarlijks naar de grootste consumentenbeurs van Jaarbeurs. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De Vakantiebeurs wordt traditioneel gezien als de aftrap van een nieuw reisjaar. Rondom de beurs worden jaarlijks verschillende congressen en activiteiten georganiseerd voor reisprofessionals. Om te voorkomen dat branchegenoten elkaar in een paar dagen tijd op veel diverse events opnieuw tegenkomen, slaan we de handen ineen met Utrecht Marketing, de ANVR en Reiswerk. Zo brengen we alle doelgroepen samen in Utrecht. De stad wordt hiermee voor één week per jaar het centrum van en voor de reiswereld.”

Week vol evenementen voor reisliefhebbers en reisprofessionals
Jaarbeurs werkt samen met Utrecht Marketing om tijdens de Dutch Travel Week extra in te zetten op het enthousiasmeren van bezoekers om de stad in te gaan. Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing: “De Dutch Travel Week is een mooie kans voor Utrecht, want samen met Jaarbeurs en ondernemers in de stad enthousiasmeren wij bezoekers en internationale reisprofessionals de stad in te gaan, een nachtje te blijven en zo Utrecht nog beter te leren kennen.’’

Ook ANVR is actief betrokken bij de Dutch Travel Week. De ALV en nieuwjaarsreceptie van de ANVR verhuist naar Jaarbeurs. Daarmee wordt de receptie op 8 januari 2024 de officiële aftrap van de Dutch Travel Week. Frank Oostdam, directeur ANVR: “De Dutch Travel Week zorgt voor veel reisinspiratie en de mogelijkheid voor reizigers om persoonlijk advies te vragen aan onze erkende reisbedrijven. Een uitgelezen kans voor de reiziger om zich te oriënteren en de gewenste reis of vakantie op tijd vast te leggen”.

De Dutch Travel Week biedt ook kansen voor young professionals uit de reisbranche. Zo organiseert Reiswerk het Travel Talent Event. “We laten nieuw talent kennismaken met de reisbranche en zo hopen we studenten te enthousiasmeren voor een baan in deze dynamische en innovatieve branche. De young professionals geven vanuit hun eigen ervaringen een inkijkje in het werken in de reisbranche, de uitdagingen waar de sector voor staat en de verschillende baanmogelijkheden in de reiswereld.”

Dutch Travel Week
Tijdens de Dutch Travel Week, van 10 tot en met 14 januari 2024, is Utrecht een week lang dé plek voor reisprofessionals en reisliefhebbers die deelnemen aan verschillende events. De Dutch Travel Week is een initiatief van Koninklijke Jaarbeurs, die hierin nauw samenwerkt met Utrecht Marketing, ANVR en Reiswerk. De Dutch Travel Week is in Nederland het grootst evenement voor de reiswereld. De Vakantiebeurs is vanaf 2024 onderdeel van de Dutch Travel Week. De Vakantiebeurs wordt gehouden van donderdag 11 tot en met zondag 14 januari. De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Op de vrijdagavond is de beurs open tot 20.00 uur met een relatie-event. Op woensdag 10 januari vindt de Travel Trade Day plaats. 2018: Vakantiebeurs op RTL Z

EventBranche.nl liet zich in 2018 ooit samen met RTL Z en het team van de Jaarbeurs onderdompelen in de Vakantiebeurs. Op zoek naar het geheim van deze krachtige titel:


 


 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.