Nieuwe+coronamaatregelen+mogen+geen+nieuwe+golf+van+annuleringen+veroorzaken
Nieuws

Nieuwe coronamaatregelen mogen geen nieuwe golf van annuleringen veroorzaken

De persconferentie van vrijdag 12 november galmt nog stevig na. Het kabinet kondigde opnieuw maatregelen af, waaronder 'vaste zitplaatsen' en een maximum van 1250 bezoekers. De aangekondigde maatregelen zorgden onmiddellijk voor roodgloeiende telefoons en annuleringen. Annuleren is niet altijd noodzakelijk, zeker niet dankzij handige software.

De onzekerheid zorgt wederom voor annuleringen, die de eventbranche opnieuw miljoenen euro's kosten. Terwijl veel organisatoren van evenementen worstelen met het creëren van zogenoemde 'seating arrangements' met vaste zitplaatsen, willen bezoekers niet onnodig risico lopen. Handige software tools kunnen in veel gevallen echter voor een uitstekende oplossing zorgen.

Annuleren onnodig

"Annuleringen zijn zonde en onnodig", volgens Matthijs Otto, oprichter NetworkTables: "Net als bij de laatste lockdown was snel omschakelen naar virtuele evenementen de oplossing om annuleringen te voorkomen. Laten we nu alsjeblieft niet te lang wachten met een oplossing."

Seating arrangement

Bedrijven hoeven fysieke evenementen niet te annuleren, als ze maar aan de regels voldoen. Daarom wenden veel organisatoren zich nu tot software oplossingen die 'seating arrangements' makkelijk maken met als resultaat vaste zitplaatsen voor bezoekers. Als gevolg hiervan zag het bedrijf NetworkTables dit weekend een enorme piek in aanvragen, omdat ze een oplossing voor indelen van zitplaatsen voor evenementen bieden.

Stoelen kiezen

Door bezoekers hun stoel van tevoren te laten kiezen, wordt aan de huidige regelgeving voldaan en kunnen bezoekers precies zijn waar ze willen zitten. NetworkTables ontwikkelde in 2015 al een tool waarmee de evenement bezoeker zich vooraf vanuit een e-mail inschrijft en direct ziet wie aanwezig is, wat het programma is en wie beschikbaar is voor een een-op-een afspraak. Op basis daarvan stelt de bezoeker een persoonlijk programma samen, zo weet zowel de organisator en deelnemer precies waar wie wanneer dient te zijn. Door zitplaatsen toe te wijzen vóór het evenement, kunnen bezoekers zich veilig voelen en toch genieten van de maximaal ervaring van het evenement. 

Over NetworkTables

NetworkTables is een online event tool, ontworpen door event managers, die netwerken makkelijker en efficiënter maakt op evenementen door deelnemers vooraf een stoel te laten kiezen. Klanten zijn managers van grote congressen en beurzen verspreid over 42 landen.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.