NBC+Congrescentrum%3A+de+meest+memorabele+comeback+van+een+eventlocatie+ooit
Nieuws

NBC Congrescentrum: de meest memorabele comeback van een eventlocatie ooit

Daar stonden ze: honderden opdrachtgevers, eventprofessionals, partners, familie en vrienden. In het compleet nieuwe NBC Congrescentrum. Velen met open mond: wat een locatie! Ze beleefden niet alleen de ongekende mogelijkheden van het nieuwe NBC Congrescentrum, maar kregen ook kippenvel en de handen gingen op elkaar voor de wederopstanding van het familiebedrijf. Met als fundament al die medewerkers, die na de verwoestende brand, letterlijk in de as, meteen doorbouwden aan de locatie van de toekomst...Wat een comeback.

Ook EventBranche.nl was aanwezig. "Het verhaal van NBC is bijna ongelooflijk. De doffe dreun, de ellende van de brand. De comeback. Het doorzettingsvermogen, met vereende krachten. Je voelde het op die openingsavond in alles: het respect van de vele honderden opdrachtgevers en branchegenoten, omgeven door dierbaren en partners. Het kwam ook in alles terug. De opening waar Justin van Hooijdonk het geen moment over zichzelf had, maar alle credits bij familie, vrienden, partners en collega's neerlegde. Maar zeker ook de betovering van het nieuwe NBC. Een eer om er bij te zijn, bij die comeback...", aldus Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl. Het bijzondere verhaal van NBC Nieuwegein:

Een evenementenlocatie vanaf de grond opbouwen na een grote brand en dat ook nog eens in anderhalf jaar tijd? Dat lijkt een onmogelijke opgave. Echter, niet voor een familiebedrijf waar gedrevenheid in het DNA zit. Aan het roer van dit bedrijf staat Justin van Hooijdonk. De ondernemende directeur-eigenaar werkte daags na de grote brand in september 2022 al samen met zijn team aan de nieuwe plannen. Een super duurzaam en geheel nieuw NBC Congrescentrum is hiervan het resultaat. Op vrijdag 1 maart ontving het NBC al haar eerste gasten en op 8 maart vond de feestelijke opening plaats.

De evenementenlocatie in Nieuwegein faciliteert al sinds 1992 zakelijke evenementen in allerlei soorten en maten. Van een congres tot een groot bedrijfsfeest en van een kwartaalmeeting tot een awardshow. De dienstverlening blijft na de heropening onveranderd. Zo kunnen opdrachtgevers en gasten nog steeds rekenen op dezelfde gastvrijheid, maar dan in een compleet vernieuwde en duurzaam gebouwde locatie. Om de locatie future proof te maken, zijn er tijdens de bouw belangrijke keuzes gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Er is onder andere een duurzaam klimaatcontrolesysteem ontworpen waarmee 70 procent van de energiebehoefte bespaard wordt. Daarnaast is er gebouwd met duurzame materialen en is er veel materiaal circulair ingezet om zo de levensduur te verlengen. Momenteel zit het NBC zelfs in het GPR-certificeringstraject en scoren zij met hun duurzaamheidsambities en -keuzes een dikke 8!

Innovatieve blik op de toekomst

Uiteraard is er op het gebied van innovatieve techniek eveneens uitgepakt. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 event area’s met beide indrukwekkende projectiemogelijkheden. Van een 81 vierkante meter groot decor tot een 45 meter brede 3D-projectie. Ook de 22 verschillende subzalen zijn voorzien van een uitgebreide presentatie set-up en de hospitality area beschikt over grote LED-pilaren waarmee eventbranding een nieuwe betekenis krijgt. Er kan niet anders gezegd worden dan dat het team van het NBC keihard heeft gewerkt en een duidelijke blik op de toekomst heeft.

Na anderhalf jaar hard werken, was het dan eindelijk tijd voor de feestelijke opening. Vaste opdrachtgevers mochten als eerste de nieuwe locatie ervaren. En de officiële opening gebeurde natuurlijk door de familie zelf. Mevrouw van Hooijdonk knipte als oprichtster van het familiebedrijf samen met haar kleinkinderen het lintje door.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.