Misschien+wel+de+allerbeste+online+live+communicatie+ter+wereld
Cases

Misschien wel de allerbeste online live communicatie ter wereld

LIVE COMMUNICATIE - Het is al jaren een discussie: wanneer is nou iets wel of niet een evenement. Onze roep om die discussie achter ons te laten en onze branche om te dopen in 'live contact', maakt het publiceren van deze parel meteen 'verantwoord'. Een mix van online game, het omzeilen van censuur en jongeren in contact brengen met content en teksten die ze anders niet zouden lezen: The Uncensored Library.

The Uncensored Library
Bureau: DDB Germany & MediaMonks
Opdrachtgever: Reporters without Borders GermanyThe Uncensored Library was één van de grote winnaars tijdens de Eventex Awards:

  • Gold in The Grand Prix – Best Virtual Events & Experiences
  • Gold in Virtual Cause Event
  • Gold Virtual Experience – Non-for-profit/Government
  • Gold in Virtual Gamified Experience
     

 

Voortbordurend op de Uncensored Playlist, werd het wereldwijd zeer populaire en vrijwel overal toegankelijke spel Minecraft ingezet om online censuur te omzeilen. In het spel werd een virtuele bibliotheek toegevoegd waar artikelen die in bepaalde landen/regio's verboden of gecensureerd zijn in het spel in virtuele boeken werden aangeboden. Het project startte in maart tijdens World Day Against Cyber Censorship en loopt nog altijd.

 

The Uncensored Library bereikte meer dan 20 miljoen gamers over de hele wereld (165 landen), die samen 15 jaar aan 'speeltijd'' in de ongecensureerde bibliotheek rondhingen. Veel van deze gamers hebben in hun thuisland te maken met censuur. De grote game-influencers maakten samen meer dan 400 YouTube video's over het project en de teksten die de lokale overheden probeerde te verbergen werden in sommige gevallen trending topic. Maar ook de massa media dook met bijna 800 artikelen wereldwijd vol op het online project. Dat resulteerde in een mediawaarde van 2.7 miljard. De donaties voor Reporters without Borders steeg met 62% en veel scholen en universiteiten gebruikten de Uncensored Library in hun lesmateriaal. En als klap op de vuurpijl is het project een vast onderdeel van het wereldberoemde Design Museum in Londen.


The Uncensored Library will stay open and more articles are being added – to give young people back their human right to access information.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.