Miljardair+Sara+%27Spanx%27+Blately+deelt+uit
Nieuws

Miljardair Sara 'Spanx' Blately deelt uit

Sara Blakely is een fenomeen. Zeker in de Verenigde Staten, maar haar ster is ook rijzende in Europa. De vrouw achter Spanx, een merk corrigerend ondergoed, heeft het tot miljardair geschopt en verkocht recent de meerderheid in Spanx aan Blackstone. Het succes werd op bijzondere wijze gevierd.

Het verhaal van Sara Blakely leest als een sprookjesboek. Ooit solliciteerde ze bij Disneyland om als Goofy de gasten van het attractie te vermaken. Ze werd afgewezen. En dat bleek een zegen. Tijdens het kijken naar de Oprah Winfrey Show kreeg ze - zoals ze het zelf zegt - een teken. Oprah maakte een - zo op het oog - doorsnee-opmerking over onderkleding. Niet voor Sara. Voor haar was dat het moment om haar financiele reserves van 5000 dollar in de strijd te gooien. Ze ontwikkeld corrigerend ondergoed onder de naam Spanx. Na een moeilijke weg heeft ze met vallen en opstaan Spanx uitgebouwd tot een wereldmerk met een boekwaarde van een miljard euro.

Blakely is sociaal en maatschappelijk betrokken. Ze is onder meer voorvechtster van gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Sara liet haar ware gezicht weer zien toen privaty equityfirma Blackstone de cheque van een miljard euro overhandigde. Ze trakteerde haar personeel en hoe! Elk personeelslid kreeg twee vliegtickets voor een bestemming naar keuze. En dat niet alleen: iedereen kreeg ook nog tienduizend dollar zakgeld. 

Tja, dan rijst ten burele van Eventbranche.nl de vraag: Is dit nu een - weliswaar uitzonderlijke - maar platte incentive, of is dit toch een bijzonder stukje live communicatie om je mensen voor het leven aan je te binden? 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.