Midden+Nederland+Hallen+decor+spektakelmusical+40%2D45
Nieuws

Midden Nederland Hallen decor spektakelmusical 40-45

De Midden Nederland Hallen in Barneveld van Next Venue staan vanaf september 2024 in het teken van de spektakelmusical 40-45, een productie van Studio 100. Timo Kruft, eigenaar van de Midden Nederland Hallen is trots: "Ik kijk er enorm naar uit om de spektakel-musical 40-45 in de Midden Nederland Hallen te mogen ontvangen. Samen met Studio 100 schrijven we heel graag mee aan dit unieke verhaal."

Bij Next Venue, eigenaar van de Midden Nederland Hallen, zijn ze uiteraard heel blij met deze productie. De vergelijking met de succesmusical Soldaat van Oranje is dan ook al snel gemaakt. Deze musical draait al vanaf 2010 in de TheaterHangaar in Katwijk. Over wat de musical 40-45 gaat betekenen voor de locatie en voor Barneveld durft woordvoerster Anne de Waal van Next Venue zich niet uit te laten. De premiere is ook nog even weg. De eerste voorstelling wordt in september 2024 verwacht.

Boodschap van hoop

Allemaal blije geluiden deze week bij het bekend maken van het nieuws. Ook Gert Verhulst van Studio100 is een tevreden man. “We zijn trots dat we de spektakel-musical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten en dat verhaal willen wij als Studio 100 dan ook blijven vertellen. Naast de donkere scènes brengen we ook, en misschien vooral, een boodschap van hoop.”

Indrukwekkend statement

Ook de man die de musical in Nederland weer op de kaart zette, reageerde enthousiast op het nieuws. Joop van den Ende: “Studio 100 heeft met de spektakel-musical 40-45 in België een indrukwekkend statement afgegeven: een grootschalige, spectaculaire musical die artistiek een grote kwaliteit met zich meedraagt, en tegelijk de grote gevaren van het opkomende fascisme blootlegt. Bovendien is 40-45 uitgegroeid tot het grootste publiekssucces uit de Belgische theatergeschiedenis. Het is voor mij, als producent en als groot theaterliefhebber, een eer om de Nederlandse versie van deze productie te ondersteunen en sterk aan te bevelen.”

Meer informatie over de musical 40-45 vind je hier.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.