Met+je+bedrijf+op+workation%3A+een+uniek+bedrijfsuitje
Nieuws

Met je bedrijf op workation: een uniek bedrijfsuitje

In een wereld waarin werk en privé steeds meer in elkaar overlopen, neemt de populariteit van een workation snel toe. Maar wat houdt een workation precies in? En waarom zou je met je team op een bedrijfsreis gaan? Voor organisatoren van zakelijke evenementen en ondernemers achter eventlocaties is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze trend. Een workation kan namelijk een unieke toegevoegde waarde bieden voor bedrijven én eventlocaties.

Wat is een workation?
Een workation is een combinatie van werken en vakantie. In plaats van de standaard kantooromgeving, verplaatsen werknemers zich tijdelijk naar een inspirerende locatie waar ze kunnen werken én ontspannen. Dit kan variëren van een boetiekhotel aan de kust tot een villa in de bergen. De locatie biedt niet alleen een plek om te werken, maar ook mogelijkheden voor teambuilding, ontspanning en verkenning van de omgeving.

Waarom op bedrijfsreis met je team?
Een dergelijke bedrijfsreis kan om verschillende redenen een slimme zet zijn voor bedrijven. Het gaat verder dan alleen een bedrijfsuitje. Redenen voor een workation met je team:
1.    Incentive of beloning: Een beloning voor hard werken of een incentive om bepaalde doelen te bereiken. Dit werkt motiverend en stimuleert medewerkers om zich in te zetten voor het bedrijf.
2.    Focus sessies en brainstormen: Weg van de dagelijkse hectiek en in een andere omgeving komen vaak de beste ideeën naar boven. Het is een ideale setting voor het maken van plannen, brainstormsessies of strategische vergaderingen.
3.    Jubileum: Heb je een mijlpaal bereikt als bedrijf? Vier dat dan op een speciale reis. Het creëert een moment van reflectie en verbinding, weg van het normale kantoorleven.
4.    Imagoboost: Bedrijven die investeren in hun medewerkers bouwen een positief imago op. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor huidige medewerkers, maar trekt ook nieuw talent aan.

Toegevoegde waarde voor je team
De voordelen van een workation gaan verder dan alleen een verandering van omgeving. Het biedt een echte meerwaarde voor teambuilding en het versterken van de onderlinge banden. Collega's leren elkaar op een andere manier kennen. Dit versterkt de dynamiek en verbetert de samenwerking. Een bedrijfsreis begint vaak al met de voorpret maanden vooraf. Daarnaast maak je met elkaar herinneringen die je nog lang bijblijven.

Workation inspiratie
Als organisator of locatiehouder wil je natuurlijk weten wat werkt. Kies vooral een accommodatie die geschikt is om remote te werken. Let op goede wifi en fijne werkplekken. Boek bij een professionele organisatie voor workations. Die weet waar je op moet letten bij een workation voor een groep collega’s. Je zal anders niet de eerste zijn die zelf iets boekt en ter plekke blijkt dat de wifi toch niet zo goed was als ze zeiden. 
Mijn tips voor bestemmingen:
●    De natuur in Spanje: De perfecte plek voor rust, natuurwandelingen en culinaire Spaanse hoogstandjes.
●    Strand vibes in de Portugese Algarve: Ideaal voor ontspanning en plezier na een dag werken met elkaar.
●    Cultuur snuiven in Berlijn: Voor een combinatie van inspiratie en cultuurbeleving. Goed te bereiken met de trein. 

Klaar om een workation te organiseren?
Of je nu een marketing manager bent die nadenkt over nieuwe bedrijfsstrategieën of een eventorganisator die zoekt naar unieke concepten, een workation kan het antwoord zijn. Het biedt een frisse blik op de traditionele bedrijfsreis en versterkt de band binnen teams. Kies een locatie die geschikt is voor remote werken, voor zowel werk als ontspanning. Zo wordt een workation niet alleen een reis, maar een investering in de toekomst van je team.

Meer weten over workations? Kijk dan op hier

Auteur & fotografie: Alieke Ingerman, Working Remotely

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.