Mei+2022%3A+de+maand+van+de+uitgestelde+%27good+old%27+personeelsevenementen
Nieuws

Mei 2022: de maand van de uitgestelde 'good old' personeelsevenementen

EVENTBRANCHE ONDERZOEK - Wie dacht dat COVID-19 de evenementenwereld blijven zou veranderen, die zit er volgens het onderzoek van EventBranche.nl onder 280 respondenten volledig naast. Met bijna 50 procent opdrachtgevers en 50 procent eventbedrijven hebben we een aantal interessante conclusies kunnen trekken. De meest opvallende: terug naar af, terug naar de grote personeelsfeesten.

Precies de helft van de 280 respondenten typeert zijn / haar agenda voor de maand mei 2022 als 'Volle bak'. 

Drie kwart van de ondervraagden laat weten dat de agenda voor mei 2022 vergeleken met de laatste mei-maand voor COVID-19 (2019) voller dan wel veel voller is:

Bij de open vraag aan de 280 respondenten om iets te zeggen over het soort evenementen én wat er veranderd is tov 2019, komt een diversiteit aan antwoorden. Toch is er wel een soort gemene deler: veel interne trajecten, waarbij meer dan eens werd aangegeven dat het weer net zo is als het was, sterker nog: nog meer en alles mag. Tegelijkertijd is er ook een minderheid die spreekt over de blijvende rol van online, maar de hoofdmoot is buiten kijf, terug naar de good old personeels events:

  • Interne trajecten, gevoel van opluchting, eindelijk weer bij elkaar, even niet te veel inhoud, maar meer ruimte voor plezier
  • Het zijn er meer, wel dezelfde
  • Budgetten minder belangrijk. Alles kan en alles mag
  • Meer en grotere feesten
  • Veel ouderwetse feesten
  • We willen alles live, en veel, we halen alles in van afgelopen 2 jaar
© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.