Maurice+Hartog+op+64%2Djarige+leeftijd+overleden
Nieuws

Maurice Hartog op 64-jarige leeftijd overleden

De branche van live communicatie en eventmarketing is helaas weer één der grondleggers verloren. Maurice Hartog is op 64-jarige leeftijd overleden. Hartog startte al in 1990 met zijn bureau Joffi, maar maakte ook naam in de eventbranche door onder meer vijf jaar lang de Central Studios te beheren. Daarnaast was Hartog jarenlang bestuurslid van IDEA.

Maurice Hartog, de voormalig conservatorium-student, maakte naam met evenementenbureau Joffi, maar zeker ook als IDEA-bestuurslid. In zijn tijd als bestuurslid werd onder meer een campagne ontwikkeld om 'ons vak' in de schijnwerpers te zetten in de landelijke media. En stond hij aan de basis van het succesvolle IDEA Talent Scout programma, zoals blijkt uit dit interview uit 2014:

Als bureau-eigenaar won Maurice Hartog ooit een Gouden GIraffe Event Award in de categorie effectiviteit. Joffi bouwde in al die jaren niet alleen een goede naam op, maar beschikte ook over een groep hoog aangeschreven opdrachtgevers, merken en organisaties die hun events aan Joffi toevertrouwden.

"Maurice was met Joffi sinds 1990 een soort constante factor en behoorde zeker tot de bureaus die onze branche van feesten, partijen en uitjes naar de wereld van communicatie en marketing events leidden. De combinatie van zijn bevlogenheid voor zijn eigen bureau, maar ook voor het grotere plaatje zal niet vergeten worden. Op persoonlijk vlak zag je hem soms een tijdje niet, maar hij had 'live' de grappige eigenschap om opeens naast je te staan en dan belandde je altijd in een prachtig gesprek. In de corona tijd belde hij nog even: "We gaan wat nieuws doen: PraathuisTV..."

Tientallen reacties
"En toch, ondanks al die mooie kanten, de bevlogenheid, het ondernemerschap in en voor de branche, krijgt Maurice bij ons een eeuwig plekje om een totaal andere reden. 'Nu moet ik ook mijn verhaal vertellen', zei Maurice toen zijn bureau door een samenloop van omstandigheden in een zakelijk dieptepunt failliet ging. Maurice bleef dezelfde openheid hanteren als altijd, nam ons mee in een bizarre samenloop van geannuleerde events, zorg voor en om personeel en de uiteindelijke doodsteek door de Belastingdienst. Het was een enorm intens gesprek, dat we nooit gaan vergeten. De tientallen reacties onder het bericht van destijds, zeggen alles over hoe geliefd Maurice was in de branche", aldus Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl.

Het team van EventBranche.nl wenst familie, vrienden en naasten heel veel sterkte met dit verlies. Maurice heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de professionalisering van ons vak.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.