Luxonos+neemt+Thearent+BV+over
Persberichten

Luxonos neemt Thearent BV over

Thearent BV de Nederlandse tak van de Thearent Group, dat eerder aankondigde de Nederlandse tak eind augustus stop te zetten, is overgenomen door Luxonos. De audiovisuele toeleverancier uit Almere gaat de activiteiten van Thearent in Nederland onder de bestaande naam voortzetten.

Michel Wenzel namens Thearent: “Marjon Vermeulen en ik hadden weloverwogen besloten de activiteiten in Nederland per 31 augustus te beëindigen. Nadat we dat aankondigden toonden Anco van Vliet en Mitch van Giersbergen van Luxonos concrete belangstelling om de activiteiten van Thearent voort te laten bestaan. Daarmee kreeg het ineens een onverwachte wending en dat voelde meteen heel goed. Anco en Mitch zijn jong, hebben een enthousiast en professioneel team om zich heen verzameld en willen groeien. De gedrevenheid die zij nu uitstralen, herkennen Marjon en ik van onszelf jaren geleden. Wij zijn dan ook blij dat zij het stokje overnemen en de naam Thearent laten voortbestaan.”

Anco van Vliet namens Luxonos: “Na het lezen van het persbericht waarin Michel en Marjon aankondigden te stoppen, hebben wij contact gezocht. Tijdens dit eerste gesprek bleek dat we een duidelijke klik hadden en dat was het startpunt voor verdere gesprekken. Michel is een fijn persoon en wij huldigen het principe dat spullen niet bepalend zijn voor het succes van een bedrijf, maar wel de werkwijze en de persoonlijke benadering. Dat is een verbindende factor en door deze overname kunnen wij onze bestaande klanten nu ook voorzien van de hoogste kwaliteit gordijnen en andere textielproducten. Daarnaast kunnen we de relaties van Thearent vanaf nu ook van A tot Z bedienen.”Meer informatie:

  • Luxonos (een samenvoeging van Lux en Sonos, wat in het Latijn licht en geluid betekent) is een audiovisuele totaalleverancier met Almere als thuisbasis. Luxonos levert techniek op zowel grote als kleine schaal, waarbij valt te denken aan licht, geluid, video, special effects, podia, pipe & drape enzovoort. Deze techniek wordt toegepast bij presentaties en congressen, bedrijfsfeesten, festivals, bruiloften, maar ook uitvaarten en publieksevenementen. 
     
  • Thearent is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van textielproducten voor theater- en televisieproducties, evenementen, beurzen en concerten. Thearent biedt toepassingen zoals pipe & drape, gordijnen, SET frame structuren, soundbaffles, projectieschermen, Eurotrack railststeem en nog veel meer. Zij zijn ook uw bedrijf voor decoflanel, molton en vele andere stoffen. 
     
  • De overname wordt geformaliseerd op 1 september 2023. Vanaf dat moment doen Michel Wenzel en Marjon Vermeulen een stapje terug en ligt het management en de dagelijkse operatie van de Thearent activiteiten in handen van Anco van Vliet, Mitch van Giersbergen en hun team. Michel Wenzel en Marjon Vermeulen blijven betrokken als adviseur.
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.